προσφατα

Τα video games επηρεάζουν θετικά την ανάπτυξη των παιδιών

Τα παιδιά που παίζουν video games για λίγη ώρα καθημερινά μπορεί να εμφανίζουν θετική επίδραση στην ανάπτυξή τους, σημειώνει μια έρευνα από το Oxford University.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα παιδιάπου περνούσαν λιγότερο από μια ώρα την ημέρα με video games είχαν καλύτερη προσαρμοστικότητα σε σχέση με όσα δεν έπαιζαν καθόλου.

Ωστόσο, παιδιά που έπαιζαν video games περισσότερο από 3 ώρες ανέφεραν γενικά χαμηλότερη ικανοποίηση από τη ζωή τους.


Ο Dr Andrew Przybylski, ανέλυσε βρετανικές έρευνες που αφορούσαν 5.000 νέους, ηλικίας 10 έως 15 ετών.
Ποσοστό 75% όσων ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι έπαιζαν καθημερινά video games.

Τα παιδιά ανέφεραν πόσο χρόνο περνούσαν παίζοντας video games μια συνηθισμένη ημέρα και στη συνέχεια αξιολόγησαν αριθμό παραγόντων όπως:

    Ικανοποίηση με τη ζωή τους
    Πόσο καλές ήταν οι σχέσεις τους με τα άλλα παιδιά
    Επίπεδα υπερκινητικότητας και διάσπασης προσοχής
    Πόσο πιθανό ήταν να βοηθούν ανθρώπους με δυσκολίες.

Οι απαντήσεις συνδυάστηκαν για την αξιολόγηση των επιπέδων ψυχολογικής και κοινωνικής προσαρμογής.
Σε σύγκριση με άλλες ομάδες τα παιδιά που έπαιζαν video games λιγότερο από μια ώρα κάθε ημέρα ήταν περισσότερο πιθανό να δηλώσουν ικανοποιημένα από τη ζωή τους και εμφάνιζαν τα υψηλότερα επίπεδα θετικών κοινωνικών αλληλεπιδράσεων.
Η συγκεκριμένη ομάδα είχε επίσης λιγότερα προβλήματα με συναισθηματικά θέματα και χαμηλότερα επίπεδα υπερδραστηριότητας.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, άνθρωποι που περνούσαν περισσότερες από 3 ώρες παίζοντας τέτοια παιχνίδια είχαν τη λιγότερη προσαρμοστικότητα.

Ο Dr Przybylski σημειώνει ότι αν και η επίδραση των video games στα παιδιά είναι στατιστικά σημαντική, στη συγκεκριμένη έρευνα παράγοντες όπως η δύναμη των οικογενειακών σχέσεων παίζουν μεγαλύτερο ρόλο.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’Pediatrics.’’Πηγές: ‘’Pediatrics.’’

http://www.iatronet.gr/eidiseis-nea/epistimi-zwi/news/27757/ta-video-games-epireazoyn-thetika-tin-anaptyxi-twn-paidiwn.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Designed By