προσφατα

ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ

Διαβάζοντας και παίζοντας με τις Μικρές Καληνύχτες
Ένα φεστιβάλ αφήγησης και παιχνιδιού για παιδιά με μεγάλη φαντασία και για γονείς με πολλή όρεξη!
Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι

Μια φορά κι έναν καιρό… δηλαδή χτες ή σήμερα ή και αύριο…
Η αφήγηση είναι παλιά όσο ο λόγος. Ιστορίες, μύθοι, θρύλοι, λαϊκά παραμύθια, έχουν μεταφερθεί από γενιά σε γενιά μέσω της προφορικής αφήγησης. Η αφήγηση συνδέεται με την κοινωνικότητα των ανθρώπων όταν τα βράδια μαζεύονταν γύρω από τη φωτιά για να διηγηθούν τις εμπειρίες της ημέρας.
Στον φιλόξενο ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ θα συγκεντρωθούμε κι εμείς, συγγραφείς, ηθοποιοί, εμψυχωτές, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης (20 Μαρτίου), αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου (21 Μαρτίου), το Σάββατο 15 Μαρτίου, για να αφηγηθούμε σε μικρούς και μεγάλους τις Μικρές Καληνύχτες, ιστορίες με νάνους και νεράιδες, δράκους, μάγισσες και βασιλιάδες. Θα απολαύσετε εμπνευσμένες αφηγήσεις από αγαπημένους ηθοποιούς, θα συμμετάσχετε σε θεατρικό παιχνίδι και εικαστικές δραστηριότητες, ενώ οι ήρωες και οι ιστορίες θα γίνουν κουκλοθέατρο για όλους εσάς.
Οι ήρωες στις Καληνύχτες μας είναι οι ήρωες των Παραμυθιών. Σ’ αυτούς έχουμε αναθέσει πολλούς από τους φόβους μας και πολλά από τα όνειρά μας. Είναι η Νεράιδα και ο Βασιλιάς, ο Νάνος και η Μάγισσα, ο Λύκος και η Πριγκίπισσα που πάνε κι έρχονται ανάμεσα στα παραμύθια και στην αλήθεια. Δρόμο παίρνουν και δρόμο αφήνουν, φτάνουν στις άκρες του κόσμου κι ύστερα πάλι γυρίζουν πίσω κι έρχονται να μας βρουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Και τέλος ζούνε και ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

12:00-12:45 – Η τρίτη μάγισσα της Μαρίας Αγγελίδου: Αφήγηση και θεατρικό παιχνίδι από την ομάδα του χώρου δημιουργικών δράσεων «Μικρές ιστορίες»
12:45-13:30 – Ο ραφτάκος των λέξεων του Αντώνη Παπαθεοδούλου: Δραματοποιημένη αφήγηση και παιχνίδι με κούκλες από την ηθοποιό και κουκλοπαίχτρια Εύα Νικηφόρου
13:30-14:00 – Ο βασιλιάς λύκος της Ιωάννας Μπαμπέτα: Αφήγηση και διαδραστικό παιχνίδι με τη συγγραφέα
14:00-14:30 – Ο βάτραχος και το φιλί της Εύης Γεροκώστα: Δραματοποιημένη αφήγηση από τη συγγραφέα και παραμυθού Εύη Γεροκώστα
14:30-15:00 – Οι τρεις φίλοι του γίγαντα της Καλλιόπης Κύρδη: Αφήγηση από την ηθοποιό Κόρα Καρβούνη

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ, τη/ις συγκεκριμένη/ες ενότητα/ες που θέλετε να παρακολουθήσετε και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Designed By