προσφατα

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΝΗΜΗΣ (memory game) ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Written by Μάρλεν Κεφαλίδου

Ας ακονίσουμε τη μνήμη μας!! Ο χειμώνας θέλει κι αυτός τα παιχνίδια του!! Μπορούμε να το παίζουμε με τα παιδιά όλο το χειμώνα (είτε είμαστε εκπαιδευτικοί είτε είμαστε γονείς και θέλουμε να απασχολήσουμε με ευχάριστο τρόπο τα παιδιά μας).

Κάθε ταμπλό περιέχει 12 τετράγωνες καρτούλες με ένα χειμωνιάτικο θέμα. Αν θέλουμε να το κάνουμε πιο εύκολο δίνουμε λιγότερες κάρτες στα παιδιά σε κάθε παιχνίδι, αν θέλουμε να το δυσκολέψουμε δίνουμε περισσότερες κάρτες.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ:

Απλώνουμε τις κάρτες πάνω σε ένα τραπέζι με τις εικόνες εμφανείς προς το παιδί ή τα παιδιά. Τους δίνουμε λίγο χρόνο να απομνημονεύσουν τη σειρά των εικόνων. Στη συνέχεια γυρίζουμε από την ανάποδη τις κάρτες και ζητάμε να θυμηθούνε που βρίσκονται τα ζευγάρια με τις ίδιες εικόνες και να τις ανοίξουν.

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

    Εκτυπωτή
    Χαρτί ή χαρτόνι εκτύπωσης
    Ψαλίδι
    Πλαστικόποιητής (προεραιτικά)

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Εκτυπώνουμε τα ταμπλό με τα τετραγωνάκια. Κόβουμε κάθε τετραγωνάκι ξεχωριστά. Πλαστικοποιούμε αν έχουμε τη δυνατότητα και ξανακόβουμε κάθε τετραγωνάκι. Το παιχνίδι μας είναι έτοιμο!


Στο παρακάτω pdf αρχείο θα βρείτε τα ταμπλό για να τα εκτυπώσετε:

http://www.kindykids.gr/images/stories/paixnidi-mnimis-xeimwnas/paixnidi-mnimis-xeimwnas.pdf

http://www.kindykids.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=657:memory-game-xeimwnas&catid=44:kataskeves-toys&Itemid=222

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Designed By