προσφατα

Μαθαίνω τα γράμματα (ανανεώνεται συνεχώς)

Έξυπνοι και διασκεδαστικοί τρόποι για να μάθουμε τα γράμματα !!!!

 Ευχάριστοι τρόποι για να μάθουμε την αλφαβήτα.

Χρησιμοποιήστε τα γράμματα δαπέδου από αφρολέξ και φτιάξτε ένα ζάρι με τα γράμματα που έχετε στόχο να μάθετε κάθε φορά. Το παιδί θα ρίχνει το ζάρι και θα ταυτίζει το γράμμα του ζαριού με εκείνο που βρίσκεται στο δάπεδο. Μπορεί να πει και μια λέξη που ξεκινά με αυτό το γράμμα, αν το έχετε διδάξει. συνεχιζεται εδωhttp://grafwnimata.blogspot.gr/2013/10/blog-post_11.html 


ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ - "Φώτισε το σωστό γράμμα"

Written by Μάρλεν Κεφαλίδου on 08 October 2013.

Φύλλα εργασίας με τα γράμματα, που προτρέπουν τα μικρά παιδιά να βρουν και να "φωτίσουν" το ίδιο γράμμα κάθε φορά, το οποίο όμως είναι γραμμένο με διαφορετικές γραμματοσειρές.

Για να "φωτίσουν" το ζητούμενο κάθε φορά γράμμα μπορούν να χρησιμοποιήσουν κίτρινο φωσφορούχο μαρκαδόρο ή αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα έναν κίτρινο μαρκαδόρο. Τα παιδιά πρέπει να είναι ιδιαίτερα παρατηρητικά προκειμένου να ανακαλύψουν το γράμμα καθώς εμφανίζεται με διαφορετικό τρόπο (διαφορετικές γραμματοσειρές). Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος να γράψουμε ένα γράμμα, αλλά μπορεί να εμφανίζεται με διαφορετικούς τρόπους.

Μπορούμε να συνεχίσουμε τη δραστηριότητα αυτή και σαν παιχνίδι στην τάξη ή να παίξουμε το παιχνίδι πριν από το κάθε φύλλο εργασίας σαν αφορμή για να προχωρήσουμε στο φύλλο εργασίας. Δίνουμε εφημερίδες, περιοδικά, προσκλητήρια, βιβλία, διαφημηστικά και διαφόρων ειδών  γραπτά κείμενα στα παιδιά και έναν φακό. κλείνουμε τις κουρτίνες και ζητάμε να κάνουν το ίδιο μέσα στα διαφορα κείμενα. Ειναι διασκεδαστικό και ταυτόχρονα φέρνει τα παιδιά σε επαφή με διαφορετικές μορφές των γραμμάτων, έτσι ώστε να κατανοήσουν ότι το ίδιο γράμμα μπορεί να βρίσκεται με διαφορους τρόπους στα γραπτά κείμενα.

Στο παρακάτω pdf αρχείο θα βρείτε και τα 24 φύλλα εργασίας για να τα εκτυπώσετε:

http://www.kindykids.gr/images/stories/fylla-ergasias-fwtise-gramma/fylla-ergasias-fwtise-gramma.pdf

http://www.kindykids.gr/worksheets/letters/641-fwtise-swsto-gramma.html 


ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΟΙ ΣΑΚΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ

Written by Μάρλεν Κεφαλίδου on 06 February 2012.

Ένας ευχάριστος τρόπος για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τα γράμματα. Επίσης, εξασκούν την λεπτή κινητικότητα αφού κόβουν και κολλάνε λέξεις, αλλά και την παρατηρητικότητα αφού οι λέξεις που θα βρίσκουν θα πρέπει να αρχίζουν από ένα συγκεκριμένο γράμμα. Και για να είναι ευχάριστο όλο αυτό για τα μικρά παιδιά θα το βάλουμε μέσα σε ένα πλαίσιο που να τους τραβήξει το ενδιαφέρον.

Η ιστορία έχει ως εξής:

Ο πρίγκηπας Αλφαβήτας που ζει στη χώρα των γραμμάτων είχε στο παλάτι του 24 δωμάτια γεμάτα με λέξεις. Κάθε δωμάτιο είχε μέσα λέξεις που άρχιζαν από συγκεκριμένο γράμμα. Ένα βράδυ κάποιος κλέφτης μπήκε στο παλάτι και του έκλεψε όλες τις λέξεις από τα δωμάτια... Έβγαλε τότε  ανακοίνωση ο πρίγκηπας Αλφαβήτας στους υπηκόους του να του πηγαίνουν σάκους με λέξεις για να ξαναγεμίσει τα 24 δωμάτιά του.  Όποιος του πήγαινε ένα σάκο με τις σωστές λέξεις θα έπαιρνε ένα δώρο. (Το δώρο μπορεί να είναι μια καραμέλα ή ένα αυτοκόλλητο ή ότι άλλο νομίζετε ότι θα τραβήξει το ενδιαφέρον των παιδιών σας).

Τα φύλλα εργασίας μπορούμε να τα κάνουμε μέσα στην τάξη ή να τα δίνουμε μια φορά την εβδομάδα στο σπίτι.

ΥΛΙΚΑ:

εφημερίδες

περιοδικά

παλιά παραμύθια που έχουν χαλάσει (μπορούμε να κρατάμε μεμονομένες τις σελίδες τους αντί να τα πετάμε)

κόλλα

Τα παιδιά μέσα από την ιστορία ψάχνουν με κέφι για λέξεις που να αρχίζουν από συγκεκριμένο γράμμα κάθε φορά και χαίρονται πολύ όταν παίρνουν και το δωράκι ως αντιμοιβή του πρίγκηπα.

Στο παρακάτω pdf αρχείο θα βρείτε το υλικό για να το εκτυπώσετε: http://www.kindykids.gr/images/stories/grammata/fylla-ergasias-sakos-grammata.pdf


http://www.kindykids.gr/worksheets/letters/456-sakoi-lekseis-fylla-ergasias.html 
Φύλλα εργασίας για τα γράμματα

http://elenimamanou.blogspot.gr/search/label/%CE%93%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Designed By