προσφατα

Ελάτε να παίξουμε με τα μανταλάκια

Τα ωραιότερα παιχνίδια που μπορούν να χαρίσουν ατέλειωτες στιγμές διασκέδασης είναι αυτά που τα παιδιά θα φτιάξουν μόνα τους αξιοποιώντας υλικά και αντικείμενα που όλοι έχουμε στο σπίτι. Σήμερα, λοιπον, σας προτείνουμε να αξιοποιήσετε τα ξύλινα μανταλάκια που έχετε για την μπουγάδα. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και φτιάξτε μαζί με τα παιδιά τις ακόλουθες κατασκευές.

Τα ζωάκια της ζούγκλας

Ζωγραφίστε σε μια κόλλα χαρτί τα ζώα της ζούγκλας και αφήστε το παιδί να τα ζωγραφίσει. Εν συνεχεία κόψτε το περίγραμμα των ζώων και στερεώστε τις άκρες του με μανταλάκια όπως δείχνει και η φωτογραφία.

Μια ποδοσφαιρική ομάδα από μανταλάκια

Ο γιος σας λατρεύει το ποδόσφαιρο και δεν αφήνει στιγμή τη στρογγυλή θεά παρά μόνο όταν έρθει η ώρα του ύπνου. Πάρτε τα ξύλινα μανταλάκια της μπουγάδας δώστε του τέμπερες και παροτρύνετέ τον να ζωγραφίσει τις φιγούρες των αγαπημένων του ποδοσφαιριστών όπως δείχνει και η φωτογραφία. Μόλις τελειώσει η ζωγραφική αφήστε τα μανταλάκια να στεγνώσουν. Ένας βόλος στη θέση της μπάλας θα εξασφαλίσει στα παιδιά ένα αξέχαστο ποδοσφαιρικό παιχνίδι.

Με αεροπλάνα και μανταλάκια ταξιδεύουμε…

Με τρία μόλις υλικά, τα μανταλάκια σας θα γίνουν τα αεροπλάνα που θα συνοδεύσουν τις φανταστικές ιστορίες των παιδιών. Βάψτε τα στα χρώματα της αρεσκείας των παιδιών, κολλήστε λίγη κόλλα στο πάνω και στο κάτω μέρος κάθε μανταλακίου και τοποθετήστε πάνω και κάτω από ένα γλωσσοπίεστρο.

περισσότερες φωτογραφίες εδω http://www.infokids.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Designed By