προσφατα

Παιδικό σκιάχτρο

Άλλη μια εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και αυτό είναι άλλο ένα project αφιερωμένο στα μικρά και μεγάλα παιδιά. Εάν θέλεις να μάθεις στο παιδί σου την έννοια της ανακύκλωσης, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο αυτή είναι μια πολύ εύκολη ιδέα. Μαζέψτε τα υλικά και φτιάξτε όλοι μαζί παρέα τα πιο όμορφα πολύχρωμα σκιάχτρα. Είναι τέλεια διακοσμητικά για τις γλάστρες και για όταν θέλεις να πας δώρο ένα φυτό... Καλή διασκέδαση!

Βήμα βήμα

Θα χρειαστείς: 1 ρολό απο χαρτί τουαλέτας ή κουζίνας, 1 χάρτινη θήκη για cupcake (μικρή ή μεγάλη ανάλογα το ρολό), κοπίδι, χαρτοταινία, χάρακα, ξυλάκι παγωτού, πινέλο, 1 κομμάτι χάρτι για τα μαλλιά και τα μπαλώματα, ακρυλικά χρώματα, κόλλα στικ

Ξεκινάς κόβοντας το ρολό κάθετα μέχρι, σχεδόν την μέση.

... και γλυστράς ανάμεσα το ξυλάκι για να δημιουργήσεις τα χέρια. Με την χαρτοταινία τυλίγεις το σημείο που έκοψες το ρολό, γύρω-γύρω για να το σταθεροποιήσεις και να σχηματίσεις το κεφάλι.    
Ζωγραφίζεις το πρόσωπο και κόβεις μικρά τετραγωνάκια, τα βάφεις διάφορα χρώματα
και τα κολλάς πάνω στο ρολό για να σχηματίσεις τα μπαλώματα.

Κολλάς στην κορυφή του ρολού μια λωρίδα χαρτί και κόβεις τις άκρες με το ψαλίδι για να φτιάξεις τα μαλλιά. Τέλος τοποθετείς λίγο στραβά την φόρμα του cupcake και την κολλάς από μέσα με λίγη χαρτοταινία για να μην φύγει. Έτοιμο και το καπέλο!    
Το σκιάχτρο σου είναι έτοιμο για να στολίσει γλάστρες και γλαστράκια! Ευχόμαστε καλή διασκέδαση!

http://www.ftiaxto.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Designed By