προσφατα

«Η Αλεπού, ο Λύκος και ο Γάιδαρος» μας κρατούν συντροφιά στο Κουκλοθέατρο της Χ.Α.Ν.Θ.

Το Κουκλοθέατρο της Χ.Α.Ν.Θ.,θα παρουσιάζει την ξεκαρδιστική κωμωδία με τίτλο «Η Αλεπού, ο Λύκος και ο Γάιδαρος», κάθε Κυριακή του Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι. Οι κούκλες, τα σκηνικά, η ερμηνεία και η μουσική επένδυση, φέρουν την υπογραφή της Χριστίνας και της Λίτσας Μπήτιου, που υπόσχονται να δώσουν στα παιδιά την δοκιμασμένη συνταγή του κουκλοθέατρου: ψυχαγωγία και αγωγή.

Λίγα λόγια για το έργο:

«Η Αλεπού, ο Λύκος και ο Γάιδαρος» προέρχεται ως ιδέα από τον πακτωλό των λαϊκών μας αφηγημάτων. Ίσως γι αυτό να έχει και τόσο ξεκάθαρους χαρακτήρες. Η Αλεπού, αδίστακτη και πονηρή, ο Λύκος, λαίμαργος, μονοκόμματος και ασυγκράτητος και τέλος ο Γάιδαρος, αθώος και ανυποψίαστος.
Δυο σαρκοφάγα και ένα φυτοφάγο, με όλη τη σημασία της συμβολικής τους φύσης, μάχονται για το ποιος θα επικρατήσει. Ο επιτιθέμενος που θέλει να τα παίρνει όλα, ή ο ακαταπόνητος ξωμάχος που αυγατίζει τη ζωή με τον ιδρώτα του; Η πραγματικότητα, που περισσότερο στηρίζεται στη δύναμη, δύσκολα αποφαίνεται σε τέτοιου είδους ερωτήματα. Όχι όμως και το παραμύθι. Εκεί ακόμα βασιλεύει η δικαιοσύνη.
Να γιατί το έργο «η Αλεπού ο Λύκος και ο Γάιδαρος» βρίσκει τόση απήχηση στις παιδιάστικες ψυχές. Το δίκιο και το άδολο πάντα ταυτίζονται.

Τοποθεσία: Το Κουκλοθέατρο της Χ.Α.Ν.Θ., Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Θεσσαλονίκη.

Ημερομηνία: κάθε  Κυριακή του Οκτώβρη, στις 12.00.

Πληροφορίες: 2310.241007, κιν.6936.985171, www.puppetry.gr.

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 6€.

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία.


http://www.infokids.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Designed By