προσφατα

Γρήγορο γλειφιτζούρι


Κάθε Παρασκευή έχουμε υποσχεθεί οτι θα ανεβάζουμε ένα άρθρο με θέμα Παιδί. Έτσι, το Σαββατοκύριακο που όλοι έχουμε λίγο χρόνο παραπάνω να περάσουμε με τα πιτσιρίκια στη ζωή μας, μπορείς να είσαι προετοιμασμένος για διαφορετικές δραστηριότητες, σνακ, παιχνίδια ή χειροτεχνίες. Αυτή την εβδομάδα φτιάχνουμε το πιο γρήγορο γλειφιτζούρι του κόσμου... έτσι για να πειραματιστούμε με τις καραμέλες και να φτιάξουμε και μια λιχουδιά που αγαπούν μικροί και μεγάλοι!

Για να φτιάξεις το δικό σου γλειφιτζούρι θα χρειαστείς:

(Για το συγκεκριμένο σχέδιο)
- 8 καραμέλες ίδιου χρώματος
- 1 από άλλο χρώμα

- αντικολλητικό χαρτί
- ψαλίδι
- ταψί
- ξυλάκι παγωτού

Απλώνουμε λίγο αντικολλητικό χαρτί στο ταψί, βάζουμε το ξυλάκι μέσα και τοποθετούμε επάνω στο ξυλάκι δύο απ´τις οκτώ καραμέλες ίδιου χρώματος και τις υπόλοιπες γύρω-γύρω, ενώ την μια διαφορετικού χρώματος την βάζουμε στην κορυφή.

Προσοχή! Πρέπει όλες οι καραμέλες να ακουμπάνε μεταξύ τους!

Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10' στους 180ο πάνω-κάτω.

Μόλις λιώσουν οι καραμέλες και σχηματιστεί το λουλούδι, βγάζουμε το ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσοχή μην το αφήσεις πολύ γιατί θα κάνει φουσκάλες (όπως έκανε το δικό μας).

Έεεετοιμο το γλυφιτζούρι! Βγάζουμε από το ταψί και καταναλώνουμε κατά βουληση!

Μπορείς να δοκιμάσεις να το φτιάξεις για παιδικό πάρτυ ή να το πας δώρο σε κάποιο πιτσιρίκι (αφού ρωτήσεις τη μαμά του για την κατανάλωση γλυκών...). Επίσης μπορείς να πειραματιστείς με το μέγεθος, τα χρώματα και τις γεύσεις!

Α! Και να μην ξεχνάμε το μέτρο; Είναι πάντα καλό να καταναλώνουμε λιχουδιές με προσοχή!

http://www.ftiaxto.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Designed By