προσφατα

Δημιουργικό παιχνίδι! Πολυτέλεια ή αναγκαιότητα;

Το νέο σχολικό έτος ξεκινάει και ο Ευπαλίνος για άλλη μία χρονιά δίνει το παρόν θέλοντας να προσφέρει βήμα έκφρασης και δημιουργίας σε μικρούς και μεγάλους.

Η ενασχόληση με τις διάφορες μορφές τέχνης δεν αποτελεί μόνο ένα μέσο ανάπτυξης της φαντασίας, της δημιουργικότητας και της έκφρασης, αλλά, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, είναι μια στιβαρή γέφυρα επικοινωνίας με το "Εγώ", ένας δυναμικός τρόπος απελευθέρωσης των συναισθημάτων και η αποτελεσματικότερη διέξοδος από τις πιέσεις της σύγχρονης καθημερινότητας!

Τα παιχνίδια με την τέχνη στον Ευπαλίνο έχουν στόχο να δημιουργήσουν ισχυρούς μηχανισμούς και τα απαραίτητα εφόδια που θα συμβάλλουν στη διατήρηση της ψυχικής ισορροπίας και της πνευματικής καθαρότητας, παιδιών και ενηλίκων. Όσο για εκείνους που συμμετείχαν την προηγούμενη χρονιά στα προγράμματα του Ευπαλίνου -με γενικό τίτλο Μάθε Τέχνη- βρήκαν όχι μόνο καινούργιους τρόπους έκφρασης και αυτοεκτίμησης, αλλά, πολλοί από αυτούς, και μία πολλά "υποσχόμενη" επαγγελματική διαδρομή!

Οι εγγραφές ξεκινούν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και για τα ετήσια προγράμματα θα ολοκληρωθούν στα τέλη του Δεκεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές και ξενάγηση στους χώρους και τα προγράμματα, επισκεφθείτε τον Ευπαλίνο σε όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, 16.00 - 21.00.

Για τηλεφωνική ενημέρωση και για πιθανό ραντεβού, πρωινές ώρες, καλέστε στα τηλέφωνα 210 89.82.572 - 3. Μπορείτε, επίσης, να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.efpalinos.gr.

Ευπαλίνος: Βασιλέως Γεωργίου β’ 38, Γλυφάδα.

Αναλυτικά τα προγράμματα για τη σεζόν 2013 - 2014

Μωρά και Μαμάδες ΜΑΖΙ (0 έως 8 μηνών)
Η μαμά κάνει τη γυμναστική της και απολαμβάνει να βλέπει το μωρό της να ξεκαρδίζεται από τα γέλια με τις άρσεις, τις κάμψεις και τις "πτώσεις" της! Το ολόφρεσκο αυτό ζευγαράκι "γνωρίζεται καλύτερα" με αγκαλιές, παιχνίδια, γαργαλητά και νανουρίσματα.
Kάθε Τρίτη και Πέμπτη, 12.00 - 13.00.

Οικογένεια ΜΑΖΙ ( 1,5 έως 2,5 ετών)
Με τη συμμετοχή του γονιού, τα μικρά ζουν με ασφάλεια την εμπειρία της πρώτης επαφής τους με τους συνομηλίκους τους και οι ατέλειες στη γραφή, το λόγο και την κίνηση "γράφουν ιστορία" σε αυτή την οικογενειακή εβδομαδιαία συνάντηση! Μουσικοκινητική, ζωγραφική, πηλός είναι τα βασικά συστατικά που θα δέσουν τέλεια αυτή τη λιλιπούτεια ομάδα.
Κάθε Τρίτη, 19.00 - 20.00 (υπάρχει δυνατότητα πρωινού τμήματος, 2 φορές την εβδομάδα).

Προσαρμογή Προνηπίων (2,5 έως 3,5 ετών)
Με τη βοήθεια και την πολύτιμη εμπειρία του παιδαγωγού, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα με τη διακριτική παρουσία του γονέα και θα ενταχθούν για πρώτη φορά σε ομάδα. Μέσω του θεατρικού παιχνιδιού, της ζωγραφικής, της μουσικοκινητικής, των κατασκευών και της κηπουρικής, τα παιδιά καθοδηγούνται, με απόλυτο σεβασμό στην ευαισθησία της ηλικίας τους, ώστε να συνυπάρξουν, να παίξουν, να δημιουργήσουν, να συνδιαλλαγούν!
Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, 16.30 - 18.30.

Εργαστήρια Αισθητικής Αγωγής (4 έως 6 ετών και 6 έως 8 ετών)
Το θεατρικό παιχνίδι, η μουσικοκινητική, η ζωγραφική, οι κατασκευές, ο πηλός, η δημιουργική γραφή και η κηπουρική αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά του προγράμματος του Ευπαλίνου. Και αν προσθέσουμε αρκετή δόση παιδικής φαντασίας, θα έχουμε την τέλεια συνταγή για δημιουργία!
Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 16.30 - 18.30.

Θεατρικά και Εικαστικά Παιχνίδια (8 έως 12 ετών)
Η φορτωμένη από τα μαθήματα του σχολείου εβδομάδα των μεγαλύτερων μας φίλων, ξαλαφρώνει κάθε Παρασκευή! Κινητικά παιχνίδια κινητοποιούν τη φαντασία που ξεδιπλώνει όλη τη δημιουργικότητα των παιδιών. Η έκφραση απελευθερώνεται εκτονώνοντας τις πιέσεις της εβδομάδας. Η ζωγραφική, ο πηλός και οι κατασκευές είναι τα βασικά εργαλεία της μίας ομάδας και το θεατρικό παιχνίδι της άλλης.
Κάθε Παρασκευή, 19.00 - 20.30.

Για σχολεία

"Άνθρωποι Ξυπνήστε. Υπάρχουν τρόποι, υπάρχουν λύσεις!"
H πορεία της πιο "πράσινης" καμπάνιας για την προστασία της Γης ξεκίνησε! Λάβετε μέρος δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές σας να παίξουν με τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, να διασκεδάσουν, να γνωρίσουν ενδιαφέρουσες εικαστικές και μουσικοκινητικές τεχνικές, να προβληματιστούν πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα, να εξοικειωθούν με τις έννοιες της συνεργασίας και της αλληλεγγύης και να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία της συμμετοχής τους στη "Μεγάλη συναυλία των δέντρων", που θα κορυφώσει το πρόγραμμα, την Κυριακή, 27 Απριλίου 2014.

http://www.yeskid.gr/kosmos-paidioy/ekpaideysi-psyxagogia/athlimata-drastiriotites/dimioyrgiko-paixnidi-polyteleia-anagka

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Designed By