προσφατα

Families - Εφαρμογή στο I-pad

Στα παιδιά αρέσει πάρα πολύ οτιδήποτε έχει σχέση με υπολογιστές. Και πλέον όλα μα όλα έχουν εξοικειωθεί με την χρήση τους από πολύ μικρή ηλικία. Το i-pad είναι ένα από τα αγαπημένα μου εργαλεία κατά την διάρκεια μίας εργοθεραπευτικής συνεδρίας, κι αφού τα πιτσιρίκια δείχνουν να το διασκεδάζουν , το χρησιμοποιώ αρκετά συχνά.


Η εφαρμογή Families , της MyFirstApp.Com, βοηθάει στην βελτίωση σημαντικών γνωστικών δεξιοτήτων , όπως είναι η κατηγοριοποίηση, η λογική σκέψη, η γενίκευση και η αφαιρετική σκέψη. Επιπλέον, βοηθάει στην ανάπτυξη της οπτικής αντίληψης και της λεπτής κινητικότητας αλλά και γλωσσικών δεξιοτήτων μέσω της ονομασίας των αντικειμένων, ζώων, χρωμάτων κτλ

 Στο παιχνίδι Families 1 υπάρχουν 4 αντικείμενα με μία μικρή οπτική παραλλαγή. Πχ είναι 3 σκυλάκια μέσα στο κουτί και το παιδί καλείται να βρεί ποιο από τα υπόλοιπα ζώα είναι σκύλος και να το βάλει μαζί τους. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2 ετών και άνω.
 Στο παιχνίδι Families 2 , υπάρχουν 3 αντικείμενα στο κεντρικό κουτί, τα οποία σχετίζονται εννοιολογικά μεταξύ τους, και το παιδί καλείται να βρει το τέταρτο, ανάμεσα στα 7 που υπάρχουν γύρω του. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω.

Το παιδί μέσα από το παιχνίδι μαθαίνει, εξερευνά, πειραματίζεται. Γι αυτό και στην εργοθεραπεία το παιχνίδι με οποιαδήποτε μορφή έχει πρωταρχικό ρόλο.

ΣΟΦΙΑ Μ. ΚΟΥΛΟΥΡΗ
ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ S.I.
www.anaptixipaidiou.gr

http://anaptixipaidiou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Designed By