προσφατα
Μια παράσταση που φέρνει τα παιδιά σε επαφή με τα συναισθήματά τους μέσα από την κίνηση του σώματος

«Το Μπλε Κοχύλι είναι μαγικό, γιατί ενώνει την χαρά με τη λύπη και βγάζει μαργαριτάρια. Κάθε μαργαριτάρι είναι μια ευχή και μια επιθυμία. Όταν επιθυμείς κάτι θα το ζητάς από το μαργαριτάρι, αυτό θα λιώσει και η επιθυμία σου θα πραγματοποιηθεί»

Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της Αρχόντισσας των δασών όταν έδωσε το μπλε κοχύλι στην κόρη της Τρισεύγενη πριν πεθάνει. Θα καταφέρει άραγε η κυρά των Βάλτων να κλέψει το μπλε κοχύλι; Το αηδόνι θα την βοηθήσει; Τι κάνει η Τρισεύγενη όταν μένει μόνο με τρία μαργαριτάρια;

Μια μουσικοχορευτική παράσταση για παιδιά και για μεγάλους που συνδυάζει το λόγο, τη μουσική και την κίνηση και έχει σαν στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματά τους και να εκφραστούν με την κίνηση του σώματος. Μια παράσταση που υμνεί το γεγονός ότι ο θησαυρός της ζωής είναι το πάντρεμα της χαράς και της λύπης. Το κείμενο της παράστασης βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντη.
Συντελεστές

Κείμενο: Μαριβίτα Γραμματικάκη
Μουσική: Γιώργος Περιστέρης
Σκηνοθεσία: Λένα Γεωργιάδου
Σκηνικά-Κοστούμια: Τότα Πρίτσα
Χορογραφία: Θεμιστοκλής Παυλής
Φωτισμός: Γεράσιμος Δενδρινός

Χορεύουν οι μαθητές της Κρατικής Σχολής Χορού:
Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου (Άρχοντας), Αλεξάνδρα Σαρρηγεωργίου (Αρχόντισσα), Ραφαέλα Πετράι (Τρισεύγενη), Χριστίνα Μπίτου (Κυρά των Βάλτων), Αλέξης Φουσέκης (Μπλε Κοχύλι)
Πληροφορίες εκδήλωσης

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & M. Θεοχαράκη
Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα, +302103611206, http://www.thf.gr/

Κυριακή 7 Απριλίου, στις 11.00
Διάρκεια 70'
Για παιδιά 4 - 10 ετών

Είσοδος 10 ευρώ


http://www.elculture.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Designed By