προσφατα

Παιχνίδια με μπάλα

Μπάλα!!! Ποιο παιδάκι δεν λατρεύει να παίζει μαζί της ?! Άλλοτε τις επεξεργάζονται με τα χέρια ή το στόμα, άλλοτε τις κλωτσούν, τις πετούν με τα χέρια, παίζουν μόνα τους ή με άλλα παιδάκια!

Τα παιχνίδια με την μπάλα βοηθούν στην ανάπτυξη της αδρής κινητικότητας και της μυϊκής δύναμης, στην βελτίωση του συντονισμού των κινήσεων και της σωματογνωσίας, στην ακολουθία κανόνων σε μία ομάδα, στο αίσθημα της χαράς , ικανοποίησης και εκτόνωσης.

Δραστηριότητες:

    καθίστε απέναντι από το παιδάκι σας και κυλήστε την μπάλα προς το μέρος του, ενώ αυτό με την σειρά του πρέπει να την πιάσει και να κάνει το ίδιο προς το μέρος σας.
    επαναλάβετε την ίδια άσκηση με την διαφορά ότι τώρα θα σηκωθείτε όρθιοι και θα κλωτσάει απαλά ο ένας στον άλλο την μπάλα
    αφού καταφέρετε αρκετά καλά τις παραπάνω ασκήσεις , κάντε πάλι τις ίδιες με την διαφορά ότι τώρα η απόσταση μεταξύ σας θα γίνει λίγο μεγαλύτερη
    αρχίστε τώρα να πετάτε την μπάλα στον αέρα και να πρέπει να την πιάσει ο κάθε ένας μόνος του
    ρίξτε την μπάλα στον τοίχο και πιάστε την
    ρίξτε την σε ένα μεγάλο καλάθι
    βάλτε μερικά μπουκάλια στη σειρά και παίξτε bowling με την μπάλα σας


Συμβουλή: πολλές φορές ξεκινάμε με το παιδί να κάνουμε ένα παιχνίδι συγκεκριμένο, όμως ας μην είμαστε τόσο πιστοί στους κανόνες του. Ας αφήσουμε το μικρό μας να μας καθοδηγήσει αυτό και να μας δείξει το ίδιο πώς θέλει να παίξουμε!


Καλό παιχνίδι , μα πάνω από όλα καλή διασκέδαση!!

ΣΟΦΙΑ Μ. ΚΟΥΛΟΥΡΗ
ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ S.I.
www.anaptixipaidiou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Designed By