προσφατα

«Θα φάμε τα μουστάκια μας…»

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013, ανεβαίνει στο θέατρο STUDIO Κυψέλης η παράσταση «Θα φάμε τα μουστάκια μας…», της Γεωργίας Παρασκευά, από τη Θεατρική Ομάδα ΜΠΟΕΜ. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, τα οποία καλούνται να βοηθήσουν ενεργά στην εξέλιξή της με τη συμμετοχή τους.

Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου! Οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι, οι γάτοι και τα ποντίκια, θα ξεκαθαρίσουν μια για πάντα τους λογαριασμούς τους. Αντιμέτωποι θα βρεθούν οι δύο αρχηγοί τους: ο Ζεράρ, ο αρχηγός των γάτων, και ο Μήτσος, ο αρχηγός των ποντικιών. Όμως, τόσο οι χαρακτήρες, όσο και οι αντιδράσεις τους λίγο πριν το μεγάλο αγώνα, προκαλούν το γέλιο και μας κάνουν να πιστεύουμε ότι αυτοί οι δύο μάλλον κατά λάθος βρέθηκαν στην θέση του αρχηγού..!

Πρόκειται για μια αστεία ιστορία, με αντιπολεμικό χαρακτήρα. Ένα μήνυμα κατά των διακρίσεων και υπέρ της αποδοχής του διαφορετικού. Στην παράσταση, το φαγητό κατέχει κεντρική θέση: με ανάλαφρη διάθεση, αλλά και καθαρότητα, παρουσιάζεται η έλλειψη τροφής ως σημαντικότερη συνέπεια αυτού του πολέμου.

Ακόμα τονίζεται η λανθασμένη διαχείριση των αγαθών. Οι γάτοι και τα ποντίκια μαζεύουν με μανία όλα τα φαγητά της περιοχής και, αντί να τα φάνε, τα χρησιμοποιούν ως πολεμικό υλικό, για να χτυπήσουν τους εχθρούς. Και μόνο όταν τελειώνουν όλα τα φαγητά και κάνει την εμφάνισή της η πείνα, συνειδητοποιούν το λάθος που έκαναν. Όμως, όπως και στη ζωή, έτσι και εδώ, οι δυσκολίες φέρνουν τους ήρωες πιο κοντά και τους κάνουν να σκεφτούν ότι «όσο διαφορετικοί και αν φαίνονται οι άλλοι, κάποιες στιγμές είναι ακριβώς ίδιοι με σένα».

Και όλα αυτά ειπωμένα με πολύ χιούμορ και ξεσηκωτική μουσική!

Κείμενο: Γεωργία Παρασκευά
Σκηνοθεσία-Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Λευτέρης Χαρέλλης, Φρύνη Σετάκη
Σκηνικά-Κοστούμια: ΜΠΟΕΜ
Μουσική-Ενορχήστρωση: Κωνσταντίνος Ευστρατίου
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Αλπίδης
Ηθοποιοί: Κωνσταντίνα Βλαβιανού, Πετρούλα Μαντζουκίδου, Γεωργία Παρασκευά.

Θέατρο Studio Κυψέλης: Κυψέλης και Σπετσοπούλας 9, Κυψέλη (Αίθουσα «Βίλμα Κύρου»)
Έναρξη: Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 – έως τέλος σαιζόν
Παραστάσεις: κάθε Κυριακή στις 12.00 μ.μ. και καθημερινές για σχολεία
Διάρκεια: 70΄ χωρίς διάλειμμα
Εισιτήρια: 7 ευρώ γενική είσοδος- ειδικά πακέτα προσφορών για σχολεία
Κρατήσεις στο τηλ. του ταμείου: 210-88.19.571.

http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Designed By