προσφατα

Ειδική Γλωσσική Διαταραχή: ο ρόλος του βιβλίου στον εντοπισμό και στην αντιμετώπισή της

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Λογοθεραπείας, οργανώνει συζήτηση με θέμα: "Ειδική Γλωσσική Διαταραχή: ο ρόλος του βιβλίου στον εντοπισμό και στην αντιμετώπισή της". Θα μιλήσουν οι: Σταύρος Μυλωνίδης, λογοπεδικός, Ευγενία Χοροζοπούλου, λογοπεδικός.

Ένα στα δέκα παιδιά παρουσιάζουν Ειδική Γλωσσική Διαταραχή. Η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπισή της είναι κρίσιμες για την ομαλή μαθησιακή πορεία του παιδιού στο σχολείο και την ένταξή του στην κοινωνική ομάδα. Σχολική αποτυχία, κοινωνικές και συναισθηματικές δυσκολίες είναι κάποιες από τις πιθανές επιπτώσεις της Ειδικής Γλωσσικής Διαταραχής.
Τι είναι λοιπόν η Ειδική Γλωσσική Διαταραχή; Πως εντοπίζεται έγκαιρα και πως αντιμετωπίζεται; Ποιές γλωσσικές δεξιότητες είναι απαραίτητες για το πέρασμα των παιδιών στον γραπτό λόγο και πως αξιολογούνται; Με ποιούς τρόπους το βιβλίο προάγει τον προφορικό λόγο και ενισχύει την μετάβαση στον γραπτό λόγο; Παράλληλα θα παρουσιαστούν πρακτικές ιδέες και τεχνικές για το πως το βιβλίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι και στο σχολείο για την ενίσχυση του λόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Designed By