προσφατα

Πάγκος χειροτεχνιών για παιδιά

Εάν κουράστηκες να μαζεύεις από όλο το σπίτι τα υλικά χειροτεχνίας που χρησιμοποιούν τα παιδιά σου, τότε αυτό το άρθρο που βρήκαμε στο Handmade Charlotte είναι για σένα. Ξέρουμε οτι δεν έχουν όλα τα σπίτια χώρο για έξτρα δωμάτια για τους μικρούς χειροτέχνες, αλλά πιστεύουμε οτι το τραπέζι αυτό θα σου δώσει ιδέες για οργάνωση των υλικών και εξοικονόμηση χώρου!

Προφανώς το άρθρο αυτό αναφέρεται σε ανθρώπους που ζουν στην Αμερική και έχουν πρόσβαση στα γνωστά καταστήματα Home Depot. Παρόλο που εμείς δεν είμαστε εκεί και άρα δεν μπορούμε να τυπώσουμε τη λίστα με τα υλικά που διατίθενται στο συγκεκριμένο κατάστημα και να φτιάξουμε ένα πανομοιότυπο τραπέζι χειροτεχνίας, είπαμε να ανεβάσουμε το άρθρο αυτό, ώστε να δώσουμε ιδέες στις μαμάδες που αναζητούν απελπισμένα λύσεις οργάνωσης.

Αυτό που προτείνουμε να κάνεις είναι:

Να βρεις μια γωνίτσα στο σπίτι σου που θα την ορίσετε όλοι μαζί σαν γωνία για χειροτεχνίας και θα συμφωνήσετε οτι όλες οι χειροτεχνίες θα γίνονται εκεί και μόνο εκεί, εκτός εάν είναι πολύ "βρώμικες" που μπορεί να χρειάζεται να είστε σε εξωτερικό χώρο. Εσύ μαμά θα πρέπει να φροντίσεις το πάτωμα εκεί γύρω να είναι κάπως καλυμένο, ώστε να μην λεκιάζει και να καθαρίζεται εύκολα (μπορείς να στρώσεις ακόμη και χρωματιστό μουσαμά κάτω). Θα χρειαστείς, λοιπόν, ένα τραπέζι, το οποίο μπορείς κατά διαστήματα να καλύπτεις με πλαστικό που θα πλένεις ή θα αλλάζεις για να είναι η επιφάνεια καθαρή και να μην λερώνονται οι νέες χειροτεχνίες.


Στον τοίχο μπορείς να τοποθετήσεις μια αντίστοιχη με της φωτογραφίας πλάτη, όπου μπορούν να καρφωθούν και να κρεμαστούν πράγματα, όπως δοχεία, ρολλά, καλάθια κτλ. Μπορείς να βάλεις ακόμη και φελλό.

Και τώρα στον εξοπλισμό: χρώματα και μπογιές κάθε είδους, ψαλίδια για παιδιά, νήματα, υφάσματα, διάφορα χαρτιά, κόλλες, πινέλα, κορδέλες, ανακυκλώσιμα υλικά κτλ. Η λίστα δεν τελειώνει ποτέ! Συγκέντρωσε ό,τι σχετικό υπάρχει στο σπίτι σου και ανάλογα με τον όγκο των πραγμάτων που θα συγκεντρώσεις βρες και τον κατάλληλο τρόπο να αποθηκευτούν (πλαστικά τάπερ, καλάθια, μολυβοθήκες χειροποίητες κτλ). Προσοχή στο τι είναι ασφαλές και τι όχι ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. Μη παραλείψεις να συμβουλευτείς τους μικρούς σου crafters. Μόνο εκείνοι ξέρουν τι πραγματικά τους βολεύει όταν δημιουργούν.

Πάρε ιδέες από το άρθρο του Handmade Charlotte, όπως οι κομμένοι πλαστικοί σωλήνες που έχουν κολληθεί μεταξύ τους με πιστόλι σιλικόνης για να βάζουν τα παιδιά εκεί τις κηρομπογιές τους!

Ολοκλήρωσε τη γωνία χειροτεχνίας με έναν κάδο αποριμμάτων, σκαμπώ ή καρεκλάκια στο ύψος των μικρών δημιουργών και φυσικά ποδιές για να μην λερώνονται τα ρούχα τους.

Τέλος, μένει να συμφωνήσετε και σε ποιά σημεία στο σπίτι θα τοποθετείτε όλοι μαζί με καμάρι τις δημιουργίες των μικρών!

Καλές δημιουργίες και καλή διασκέδαση σε όλους

http://www.ftiaxto.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Designed By