προσφατα

Αμφιπλευρικότητα – Σχέσεις στο χώρο


Η δραστηριότητα που προτείνεται παρακάτω είναι ομαδική και έχει σαν στόχο να ανακαλύψουν τα παιδιά τις δύο πλευρές του σώματός του , ενώ επιπλέον στοχεύει στην ισόρροπη ανάπτυξη των δύο πλευρών.

Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής αγωγής ή σε μεγαλύτερα παιδιά με δυσκολία στην αμφιπλευρικότητα.

Δραστηριότητα: Το παιχνίδι των πειρατών:

Αφηγηθείτε στο παιδί μία αυτοσχέδια ιστορία και αυτό θα πρέπει να μιμηθεί τις κινήσεις που αναφέρονται κάθε φορά. ( για καράβι χρησιμοποιείστε ένα καρεκλάκι, και για κουπί ένα σκουπόξυλο).
«… Ο Γιάννης σήμερα δεν έχει σχολείο. Κάλεσε τους φίλους του στο σπίτι για να παίξουν το παιχνίδι με τους πειρατές. Όλοι είναι πολύ χαρούμενοι, θέλουν να ταξιδέψουν σε μία βαθιά θάλασσα που θα έχει μικρά αλλά και μεγάλα κύματα, να ζήσουν πολλές περιπέτειες, και στο τέλος να ανακαλύψουν ένα μεγάλο θησαυρό. Παίρνουν όλοι από ένα καράβι και ένα κουπί και ξεκινούν το μεγάλο τους ταξίδι…»

· Κάνουν κουπί με το ένα χέρι στην μία πλευρά και μετά με το άλλο στην άλλη
· Κάνουν κουπί κρατώντας την ράβδο με τα δύο τους χέρια από την μία πλευρά
· Αλλάζουν θέση στο καράβι τους κουβαλώντας με το ένα τους χέρι το καρεκλάκι κ με το άλλο το κουπί
· Πάνω στο καράβι αλλάζουν θέσεις για να ξεκουραστούν : βάζουν το ένα πόδι πάνω στο άλλο, κάθονται σταυροπόδι, με το ένα χέρι κρατάνε το κουπί και με το άλλο το μάγουλο και σκέφτονται ποια πορεία θα ακολουθήσουν κτλ
· Βλέπουν με τα κιάλια τους ( χέρι ) με το ένα μάτι και μετά με το άλλο.
· Η δραστηριότητα μπορεί να συνεχιστεί με το παιδί να ανακαλύπτει ένα θησαυρό και να τον κουβαλά πάνω στο καράβι χρησιμοποιώντας εναλλάξ τα χέρια και τα πόδια.ΣΟΦΙΑ Μ. ΚΟΥΛΟΥΡΗ
ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ S.I.
www.anaptixipaidiou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Designed By