προσφατα

Βιβλιοπαρουσίαση «Μια Αράβικη περιπέτεια» της Βιργινίας Σπυράτου στο Οξυγόνο

 Εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο «Μια Αράβικη περιπέτεια» της Βιργινίας Σπυράτου, με τους εμψυχωτές Ελένη Γιαννούση και Χρόνη Μαυρομάτη.

«Θα σηκωθώ να πάω στην Ανατολή ,να δω καινούριους τόπους, να ζήσω με άλλους ανθρώπους ,να μάθω τη γλώσσα τους, να φάω το φαγητό τους, να πιω το ποτό τους» είπε ο Λεωνίδας.

Έχετε μιλήσει ποτέ Αραβικά; Σας έχει τύχει να συναντήσετε ένα Τζίνι; Άραγε πως είναι να μένεις σε ένα Λυχνάρι; Έχετε τρεις ευχές στη διάθεση σας. Σκεφτείτε τι θα θέλατε περισσότερο και θα πραγματοποιηθεί!

Ο Λεωνίδας σκεφτόταν, σκεφτόταν μα δεν του ερχόταν τίποτε! Και το Τζίνι αν δεν πραγματοποιήσει τις τρεις ευχές θα μείνει παγιδευμένο έξω από το λυχνάρι για πάντα!

Ένα διασκεδαστικό εργαστήρι γεμάτο περιπέτειες, γρίφους, και άρωμα ανατολής θα απαντήσει σε κάποια από τα παραπάνω ερωτήματα και θα γεννήσει νέα!

Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-11 ετών.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (έναρξη δηλώσεων:14 Ιανουαρίου 2013).

Είσοδος ελεύθερη.

Ο Λεωνίδας, ο ήρωας του βιβλίου, είναι ένας μικρός που διαβάζει πολύ, παίζει πολύ, σκέφτεται πολύ. Χωμένο στις σελίδες ενός βιβλίου τον συναντάμε. Απορροφημένος από το διάβασμα συναντάει κι αυτός με τη σειρά του ένα τζίνι αληθινό!

Που όμως δε μοιάζει με κανένα τζίνι απ’ όσα ξέρουμε από τα παραμύθια. Είναι ένα αντι-τζίνι. Σχολιάζει τα πάντα, αμφισβητεί τα πάντα, κοροϊδεύει τα πάντα. Ως τζίνι πάντως, έχει την υποχρέωση να εκπληρώσει τρεις ευχές του Λεωνίδα.

Ο οποίος όμως δεν ξέρει τι να ευχηθεί! Στην πορεία της αναζήτησης των ευχών μαθαίνει κι αυτός (και μαθαίνουμε κι εμείς) ένα σωρό πράγματα. Προβληματίζεται κι αυτός (κι εμείς) για το τι θα πει επιθυμία. Και βαδίζει προς την ωριμότερη διαχείριση των συναισθημάτων του.

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου στις 18:00.
Ολύμπου 81.

http://cityportal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Designed By