προσφατα

Τοποθέτησε και κούνα

Σκοπός
Αυτή η δραστηριότητα ενισχύει τους μυς των δάχτυλων και βοηθά στην ανάπτυξη της τριποδικής σύλληψης.

Υλικά
Νομίσματα, ζυμαρικά, κουτί

Δεξιότητες **
Finger TranslationΕγγενης αναπτυξη μυων (Intrinsic Muscle Development), Λαβή Pincer (Pincer grasp), Τριποδική σύλληψη (Tripod Grasp), Αμφιπλευρη χρηση χεριων (Bilateral Hand Use), Καμαρα παλαμης χεριου/διαχωρισμος (Hand Arches/Separation) ***
Περιγραφή

Φτιάξτε μια τρύπα στο καπάκι του κουτιού. Η τρύπα πρέπει να παρέχει αρκετή αντίσταση για να το κάνει προκλητικό για το παιδί για να βάλει μέσα το ζυμαρικό. Αφήστε το παιδί να βάλει μέσα τα μακαρόνια, ένα κάθε φορά.

Για να δουλέψετε πάνω στο Finger Translation ** , ζητήστε από το παιδί να πιάσει δυο  κομμάτια ζυμαρικού τη φορά και να κρατήσει το ένα μέσα στην παλάμη του, καθώς θα βάζει το άλλο μέσα στο κουτί. Το παιδί πρέπει να χρησιμοποιήσει ένα χέρι για να κρατήσει το κουτί  και το άλλο για να βάζει μέσα τα ζυμαρικά.

 Τα παιδιά απολαμβάνουν τον ήχο που κάνει το κουτί όταν το κουνούν. Αυτή η δραστηριότητα μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας και άλλα υλικά όπως τα νομίσματα, τα φασόλια, ή μικρότερο ζυμαρικά. 

http://www.otplan.com/plans/mac-and-shake.aspx


Αυτή η σελίδα περιλαμβάνει παρα πολλές ασκήσεις τις οποιες σιγά σιγά θα μεταφράσω και θα παραθέσω εδω

** Η ορολογία μπαίνει στα αγγλικά στην αρχή μέχρι την ορθή της μετάφραση  

*** Ευχαριστώ πολύ για την μετάφραση της ορολογίας την Σοφία Κουλούρη  από το http://anaptixipaidiou.blogspot.gr/


Και μια δική μας εκδοχή

 Απο αρκετά μικρό έβαζα τον γιο μου να τοποθετεί σπαγγετι μεσα σε ενα μικρο πλαστικό μπουκαλι νερου (άδειο εννοειται...) αφου ειχα ανοιξει μια μικρη τρυπα στο καπακι πρωτα.... πολυ καλη ασκηση για τα δάχτυλα....

τι χρειαστηκα; απλά πραγματα...στη συνεχεια μπορειτε να προσθεσετε ρυζι, φακες, φασολια... οοοοοοοτι φανταστειτε. 

καλη διασκεδαση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Designed By