προσφατα

Βάλε πινέζες και αντιστοίχισε σωστά

Για την δραστηριότητα θα χρειαστείτε:

    Μεγάλες πινέζες
    Πίνακα φελλού
    Λαστιχάκια
    Μια εργασία αντιστοίχισης

Η δραστηριότητα που θα περιγράψουμε είναι πολύ εύκολη και χρήσιμη για την ενδυνάμωση των δαχτύλων και την βελτίωση των συλλήψεων.Η εργασία αντιστοίχισης που θα επιλέξετε θα πρέπει να ταιριάζει στις μαθησιακές ανάγκες του παιδιού. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα εκτός των κινητικών στόχων, δίνει τη δυνατότητα ολοκλήρωσης διαφορετικών μαθησιακών στόχων μέσω της αντιστοίχισης (κάθε φορά που ολοκληρώνει την μια εργασία μπορούμε να τοποθετήσουμε την επόμενη συνεχίζοντας την μαθησιακή και κινητική εξάσκηση).

Για την τοποθέτηση των πινεζών έχετε τις εξής επιλογές -βάσει των δεξιοτήτων και της ηλικίας του παιδιού:

    Τοποθετείτε εσείς τις πινέζες εξ αρχής και του ζητάτε να κάνει μόνο την σωστή αντιστοίχιση βάζοντας τα λαστιχάκια
    Δίπλα από κάθε επιλογή αντιστοίχισης να κάνετε έναν μικρό κύκλο που θα δείχνει τον χώρο τοποθέτησης της πινέζας και να βάλει το παιδί τις πινέζες
    Το ίδιο με το 2, και επιπλέον να του ζητήσετε να τοποθετήσει με τέτοιο τρόπο τις πινέζες που στην κάθε σωστή αντιστοίχιση να ενώνει με το λαστιχάκι ίδιου χρώματος πινέζες

Βεβαιωθείτε πως όταν το παιδί κρατάει την πινέζα, σχηματίζει ένα Ο με τον αντίχειρα και τον δείκτη πάνω από την πινέζα και δεν κάνει υπερέκταση στον αντίχειρα (βλ. αριστερή εικόνα).

Μόλις το παιδί τοποθετήσει τις πινέζες είναι η ώρα να πάρει το λαστιχάκι κρατώντας το μόνο με τους αντίχειρες (ενδυνάμωση αντίχειρα) και ενώνει τις σωστές πινέζες. Φυσικά μπορείτε να προσαρμόσετε τον τρόπο που κρατάει το λαστιχάκι, π.χ. μόνο με δείκτες, πάντα βάσει των αναγκών του παιδιού.

http://missmancy.com/push-pin-match-up/
Όλγα Καμπιώτη, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια

http://paidikaiergotherapeia.blogspot.gr/

Δυναμη δαχτυλων (Finger Strength),  Λαβή Pincer (Pincer grasp)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Designed By