προσφατα

Συγκέντρωση σχολικών ειδών

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Ν. Ηρακλείου, με σύνθημα «Κανείς μαθητής χωρίς σχολικά είδη», εν όψει της νέας σχολικής περιόδου 2012-2013, ανακοινώνει ότι συγκεντρώνει σχολικά είδη, όπως τσάντες, κασετίνες, τετράδια, στυλό, μολύβια, γόμες και ξύστρες, τα οποία θα διατεθούν σε μαθητές οι οποίοι χρήζουν στήριξης.

Ο σύλλογος καλεί όσους επιθυμούν να ενισχύσουν τη νέα αυτή προσπάθεια να φέρουν όποια κι όσα από τα παραπάνω είδη μπορούν στα γραφεία του Συλλόγου, Εθνικής Αντιστάσεως 27 (όπισθεν ξενοδοχείου GALAXY) μέχρι την Παρασκευή 7/9/2012, κατά τις ώρες 09.00 - 15.00.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος
Πηγή: flashnews

http://www.zougla.gr/oikogenia/article/sigentronoun-sxolika-idi-gia-aporous-ma8ites

Έκκληση απευθύνει προς κάθε κατεύθυνση η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, που αυτό το διάστημα συλλέγει σχολικές τσάντες και κάθε άλλο σχολικό είδος, προκειμένου να δοθούν σε άπορα παιδιά.

Η Διακονία Αγάπης της Αρχιεπισκοπής με ανακοίνωσή της παρακαλεί «όσους έχουν σχολικές τσάντες που δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν πια, όπως επίσης και οποιοδήποτε άλλο σχολικό είδος (τετράδια, γραφική ύλη), να μας τα προσφέρουν. Έτσι, θα βοηθηθούν παιδιά που αδυνατούν να αγοράσουν έστω και τα βασικά για να πάνε σχολείο».

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης: Πλαστήρα 7, Ηράκλειο

http://www.zougla.gr/oikogenia/article/sigentronoun-metaxirismenes-sxolikes-tsantes

Σχολικά είδη, εν όψει της νέας χρονιάς, συγκεντρώνουν οι Patrinistas, για τα παιδιά των οικονομικά αδύναμων οικογενειών της Πάτρας. Η συγκέντρωση των ειδών έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα και θα συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου, στο περίπτερο του Εμπορικού Συλλόγου στην πλατεία Γεωργίου.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν τα εξής είδη:

• τσάντες, τσαντάκια κολατσιού, παγουράκια

• γραφική ύλη: π.χ. μολύβια, στυλό, ξύστρες

• χαρτικά: π.χ. χαρτιά Α4, σχολικά τετράδια, φακέλους Α4

• είδη ζωγραφικής και χειροτεχνίας: π.χ. μπογιές, μαρκαδόροι, μπλοκ ζωγραφικής, χρωματιστά χαρτιά.

Οι Patrinistas θα διαθέσουν τα είδη στον Κοινωνικό Τομέα του Δήμου, ώστε μέσω αυτού να καταλήξουν στα χέρια των παιδιών που τα έχουν ανάγκη.

Πηγή: paizotopos.gr

http://www.zougla.gr/oikogenia/article/i-patrinistas-sigentronoun-sxolika-idi

Βιώνοντας μια εποχή κρίσης, όπου πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στις οικογένειές τους τα απαραίτητα, η Ανοιχτή Συνέλευση Πλατείας «Περιβολάκια» Κορίνθου συνεχίζει να προωθεί κοινωνικές αλληλέγγυες δράσεις και για αυτόν τον λόγο συγκεντρώνει: σχολικά είδη (τσάντες, κασετίνες, τετράδια, στυλό, μολύβια, γομολάστιχες κ.λπ.) και βιβλία (ξενόγλωσσα και βοηθήματα) όλων των τάξεων, στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο «σβούρα» Σίνα 37 κάθε μέρα, από τις 08.00 το πρωί έως τις 22.00 το βράδυ.

Το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα μοιραστεί, τις επόμενες ημέρες, σε συμπολίτες μας που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες αυτές για τα παιδιά τους.

Απλώνουμε το χέρι ο ένας στον άλλον. Κανείς/Καμία μόνος του/της στην κρίση.

http://www.zougla.gr/oikogenia/article/sigentrosi-sxolikon-idon-stin-korin8o

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Designed By