προσφατα

Η απλότητα των παιχνιδιών κερδίζει τα παιδιά

Μία έρευνα φέρνει καλά νέα για τους γονείς, και δη για τους γονείς που μαστίζονται από την οικονομική κρίση. Και αυτό γιατί αποκαλύπτει ότι τα παιδιά είναι πολύ ευτυχισμένα με απλές δραστηριότητες και παιχνίδια και όχι απαραιτήτως με «τσουχτερές» οικονομικά βόλτες σε εντυπωσιακά θεματικά πάρκα.

Μια αναρρίχηση στα δέντρα, ένα μπουγέλο, ένα κρυφτό και γενικότερα όλα τα υπαίθρια παιχνίδια είναι αυτά που απολαμβάνουν περισσότερο τα παιδιά και θα θυμούνται από την παιδική τους ηλικία.

Τα παιδιά ηλικίας πέντε έως έντεκα ετών κλήθηκαν να κατατάξουν τις πιο αγαπημένες τους δραστηριότητες, σύμφωνα με το πόσο διασκεδαστικό είναι γι’ αυτά και πόσο χαρούμενα τα κάνουν.

Οι τρεις πρώτες δραστηριότητες που ευχαριστούνται τα παιδιά πιο πολύ είναι το παιχνίδι στο πάρκο ή στον κήπο, το μπουγέλο, ή το χτίσιμο κάστρων στην άμμο.

Άλλες απλές απολαύσεις των παιδιών όπως το τάϊσμα των παπιών, ή το παγωτό εμφανίζονται επίσης στην πρώτη δεκάδα, ενώ οι πιο δαπανηρές δραστηριότητες, όπως εκδρομές στο ζωολογικό κήπο, μια βόλτα σε θεματικό πάρκο ή άλλα αξιοθέατα κατατάχθηκαν πολύ χαμηλά στον κατάλογο.

Η παιδοψυχολόγος, Dr Λίντα Παπαδόπουλος, δήλωσε: «Οι καλοκαιρινές αναμνήσεις διαρκούν μια ζωή και οι γονείς μπορούν να μάθουν πολλά από αυτά που τα παιδιά τους μας έχουν πει σε αυτή τη μελέτη…Από το να ξοδεύουν, λοιπόν, αρκετά χρήματα για τη διασκέδαση των παιδιών τους πρέπει να σκεφτούν ότι τα παιδιά τους είναι ευτυχισμένα με τα απλά καθημερινά παιχνίδια μαζί με τους γονείς και τους φίλους τους».

http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Designed By