προσφατα

Λύκε λύκε είσαι εδώ;

Ένα από τα μεγαλύτερα παιδιά κάνει τον λύκο, που πάει και κρύβεται πίσω από ένα θάμνο ή ένα δέντρο. Τα άλλα παιδιά, με επικεφαλής ένα απ' τα μεγαλύτερα, που θα είναι η «μάνα», πιάνονται στη σειρά, το ένα πίσω απ' το άλλα και πλησιάζουν το κρησφύγετο του λύκου, απαγγέλλοντας ρυθμικά:

«Πήγε ο λύκος στο βουνό,
μες στο δάσος το πυκνό.
Τριγυρνώ και τραγουδώ:
Λύκε, λύκε είσαι δω;»
Ο λύκος απαντάει: -Εδώ είμαι!
Τα παιδιά ρωτούν: -Και τι κάνεις;
Ο λύκος: -Βάζω το πουκάμισό μου! Ή
Τώρα σηκώνομαι απ' το κρεβάτι μου!


Τα παιδιά απομακρύνονται, κάνουν ένα νέο γύρο, πάντα πιασμένα το ένα πίσω απ' το άλλο και σταματούν πάλι έξω απ' το κρησφύγετο του λύκου, λέγοντας το ίδιο τραγουδάκι. Ο λύκος εξακολουθεί να ντύνεται και τους απαντάει πάντα: «Βάζω το παντελόνι μου» ή «φοράω τα παπούτσια μου» ή δίνει άλλες αστείες απαντήσεις, όπως: «Ξυρίζω τα μουστάκια μου», ανάλογα με την ηλικία του και με την ετοιμότητά του. Στο τέλος λέει: «Βάζω το καπέλο μου» ή «παίρνω το μπαστούνι μου και σας κυνηγώ» και τότε τα παιδιά σκορπίζονται φωνάζοντας:
«Λύκε, λύκε φτάσε με,
σαν μπορείς και πιάσε με!»

Ο Λύκος τρέχει από πίσω τους και τα κυνηγάει. Όποιο παιδί φτάσει, βγαίνει από το παιχνίδι. Αυτό γίνεται ώσπου να τα πιάσει όλα ή ώσπου να κουραστούν τα παιδιά

http://topaliatzidiko.blogspot.com/


Περπατώ εις το δάσος όταν ο λύκος δεν είν' εδώ.
Λύκε, λύκε, είσ' εδώ;
Ναιαιαι! Βάζω το παντελόνι μου.

Περπατώ εις το δάσος όταν ο λύκος δεν είν' εδώ.
Λύκε, λύκε, είσ' εδώ;
Ναιαιαι! Βάζω το πουκάμισό μου/

το καπέλο/ τις κάλτσες/ τα παπούτσια…

Περπατώ εις το δάσος όταν ο λύκος δεν είν' εδώ.
Λύκε, λύκε, είσ' εδώ;
Ναιαιαι! Παίρνω το μπαστούνι μου και σας κυνηγώ!!!!

(Ένα παιδί με φωνή άγρια και χοντρή, είναι σε μια άκρη και παριστάνει το λύκο. Τα άλλα παιδιά σχηματίζουν μια ομάδα που προχωράει προς το μέρος του λύκου. Ακούγεται ο παραπάνω διάλογος. Όταν ο λύκος πει: Ναιαιαι Παίρνω το μπαστούνι μου και σας κυνηγώ!!!!, τρέχει να πιάσει τα παιδιά. Όποιο πιάσει, γίνεται αυτό λύκος.
Συχνά ο λύκος απαντάει «παίρνω το μπαστούνι μου και σας κυνηγώ» προτού συμπληρώσει τη φορεσιά του, ενώ τα παιδιά είναι ξένοιαστα, ακριβώς για να τα αιφνιδιάσει και να τα πιάσει εύκολα.)

Διαβάστε περισσότερα: http://tsirimpasi.webnode.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Designed By