προσφατα

Πουν’ το το δαχτυλίδι

Στήνονται τα παιδιά σε σειρά. Κάποιο από τα παιδιά κρύβει στα χέρια του ένα δαχτυλίδι, ψεύτικο ή αληθινό. Έπειτα προσπαθεί να αφήσει στα χέρια κάποιου από τα παιδιά που είναι στη σειρά το δαχτυλίδι, λέγοντας το τραγουδάκι:

Πουν’ το, πουν’ το
το δαχτυλίδι,
ψάξε, ψάξε
δεν θα το βρεις!

δεν θα το βρεις,
δεν θα το βρεις,
το δαχτυλίδι που ζητείς.

Το κάθενα από τα παιδιά έχει μια ευκαιρία να μαντέψει ποιος έχει το δαχτυλίδι. Όποιος μαντέψει σωστά παίρνει το δαχτυλίδι και το ρίχνει στο επόμενο παιδί. Το παιχνίδι συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο.

http://ellas2.wordpress.com/

Πούντο πούντο το δαχτυλίδι! Ένα από τα δημοφιλέστερα παιδικά παιχνίδια των παλαιότερων γενιών που κρατά ακόμα μέχρι σήμερα.

Παίζεται από πολλά παιδιά, τα οποία κάθονται σε έναν κύκλο και στη μέση του κύκλου στέκεται η μάνα. Τα παιδιά έχουν μπροστά τους ανοιχτές και ενωμένες τις παλάμες τους σαν χουφτίτσα. Η μάνα έχει μέσα στις κλειστές παλάμες της ένα δαχτυλίδι, που πρέπει να το ρίξει μέσα στη χούφτα κάποιου παιδιού χωρίς να γίνει αντιληπτή, καθώς περνάει από μπροστά τους και περνάει τις κλειστές ενωμένες παλάμες της μέσα από τις μισάνοιχτες χουφτίτσες των παιδιών. Η μάνα τραγουδάει:

"Πούντο πούντο το δαχτυλίδι
ψάξε ψάξε δεν θα το βρεις
δεν θα το βρεις, δεν θα το βρεις
το δαχτυλίδι που ζητείς,
δεν θα το βρεις, δεν θα το βρεις
το δαχτυλίδι που ζητείς!"

Μέχρι να τελειώσει το τραγούδι, η μάνα θα πρέπει να έχει αφήσει το δαχτυλίδι σε κάποιο από τα παιδιά, τα οποία θα πρέπει να βρουν ποιος τελικά το έχει.
Αυτός που έχει το δαχτυλίδι το κρύβει κάπου πάνω του με τη βοήθεια της μάνας. Ύστερα τα υπόλοιπα παιδιά προσπαθούν να μαντέψουν που το έκρυψε π.χ. στο παπούτσι του, στην τσέπη του παντελονιού, στο μανίκι του κτλ. Όποιος το βρει γίνεται μάνα και το παιχνίδι συνεχίζεται!

http://tomikrokaravi.blogspot.com/

* Χαλικάκι (= Πούν’ το το δαχτυλίδι)

- Πού’ ν’το, πού’ ν’το το χαλικάκι;

- Ψάξε, ψάξε, δε θα το βρεις.

Παίζεται με 3-4 παιδιά, συνήθως κορίτσια. Ένα παιδί έχει στα χέρια του ένα χαλικάκι ή ένα δαχτυλίδι και το περνάει από τα χέρια των άλλων παιδιών. Κάποια στιγμή το αφήνει σε κάποιον συμπαίκτη, χωρίς να το πάρουν είδηση τα άλλα παιδιά. Πρέπει να βρουν σε ποιον έχει αφήσει το χαλικάκι ή το δαχτυλίδι. Όποιος το βρει, το παίρνει και ξαναρχίζει το παιχνίδι. Όση ώρα περνάνε το χαλικάκι ή το δαχτυλίδι από χέρι σε χέρι λένε και ένα τραγούδι: «Πούν’το, πούν’το το δαχτυλίδι, νάτο νάτο δε θα το βρεις. Το δαχτυλίδι που φορείς, δε θα το βρεις, δε θα το βρεις».

http://www.rizovouni.gr/


Πουν΄το, πουν΄το το δαχτυλίδι
Ψάξε, ψάξε δεν θα το βρεις.
Δεν θα το βρεις, δεν θα το βρεις,
Το δαχτυλίδι που φορείς!!!

(Ένα παιδί έχει στα χέρια του ένα δαχτυλίδι και το περνάει από τα χέρια των παιδιών. Κάποια στιγμή αφήνει το δαχτυλίδι σε κάποιον χωρίς να το πάρουν είδηση τα άλλα παιδιά. Πρέπει να βρουν σε ποιον έχει αφήσει το δαχτυλίδι. Όποιος βρει σε ποιο παιδί είναι το δαχτυλίδι, το παίρνει και ξαναρχίζει το παιχνίδι. Όση ώρα περνάνε το δαχτυλίδι από χέρι σε χέρι τραγουδάνε: "Πούντο, πούντο το δαχτυλίδι, νάτο νάτο δε θα το βρεις. Το δαχτυλίδι που φορείς, δε θα το βρεις, δε θα το βρεις".

Διαβάστε περισσότερα: http://tsirimpasi.webnode.com/

Παίζεται με 3-4 παιδιά. Ένας έχει στα χέρια του ένα δαχτυλίδι και το περνάει από τα χέρια των παιδιών. Κάποια στιγμή αφήνει το δαχτυλίδι σε κάποιον χωρίς να το καταλάβουν τα άλλα παιδιά. Τα υπόλοιπα παιδιά πρέπει να βρουν σε ποιον έχει αφήσει το δαχτυλίδι. Όποιος το βρει παίρνει το δαχτυλίδι και ξαναρχίζει το παιχνίδι. Όση ώρα περνάνε το δαχτυλίδι από χέρι σε χέρι λένε και ένα τραγούδι:

"Πούντο, πούντο το δαχτυλίδι, νάτο νάτο δε θα το βρεις. Το δαχτυλίδι που φορείς, δε θα το βρεις, δε θα το βρεις.

http://www.mikrouli.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Designed By