προσφατα

Παπούτσια για τα πρώτα του βήματα! Μάθετε πως τα επιλέγετε

Τα ποδαράκια του μεγαλώνουν γρήγορα, γι’ αυτό να προγραμματίσετε χρόνο και χρήμα για τα κατάλληλα, άνετα παπούτσια. Ο οδηγός αυτός θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε με το θέμα της αγοράς παπουτσιών.

Τα μωρά δε χρειάζονται παπούτσια μέχρι και τη στιγμή που θα αρχίσουν να περπατάνε μόνα ή με τη στράτα τους. Ως τότε, καλό είναι να έχουν ελεύθερα τα πόδια τους. Τα μωρά πρέπει να εξασκούν τα δάχτυλα και τους μυς της καμάρας του ποδιού.

Αυτό τα βοηθάει να αναπτύσσουν μεγαλύτερη δύναμη και καλύτερη ισορροπία, πράγμα που συμβάλλει στην αποφυγή παραμορφώσεων. Όταν έρθει η στιγμή να αγοράσετε παπούτσια, πηγαίνετε σε ένα εξειδικευμένο σε παιδικά παπούτσια κατάστημα και ζητήστε ένα ζευγάρι για τα πρώτα βήματα του μωρού. Παπούτσια ελαφριά, μαλακά, με πάτο από επίπεδο λάστιχο ή κρεπ, παπούτσια με σταθερότητα στην περιοχή του τακουνιού αλλά και ελαστικά είναι πολύ καλές επιλογές.

Τα παπούτσια για τα πρώτα βήματα του μωρού σας βγαίνουν σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων. Σε γενικές γραμμές, όμως, τα περισσότερα έχουν στρογγυλεμένες άκρες για να επιτρέπουν μεγαλύτερη άνεση στην κίνηση των δαχτύλων. Διαλέξτε ένα ζευγάρι με κορδόνια ή βέλκρο για να διασφαλίσετε ότι το παπούτσι θα μείνει στο πόδι του παιδιού.

Τα παπούτσια με ψηλές άκρες είναι επίσης μια καλή επιλογή γιατί δεν επιτρέπουν στα παιδιά να τα βγάλουν εύκολα. Σε αντίθεση με μια ευρέως διαδεδομένη άποψη, σε αυτό το στάδιο το πόδι του παιδιού δε χρειάζεται στήριξη στον αστράγαλο. Επιπλέον, δε χρειάζεται στήριξη στην καμάρα του, καθώς μέχρι την ηλικία των 3 ετών δε θα έχει ούτως ή άλλως καλοσχηματισμένη καμάρα.

Αναζητήστε παπούτσια με απορροφητική εσωτερική σόλα και επάνω μέρος, κατασκευασμένα από ένα φυσικό υλικό, όπως το δέρμα ή τον καμβά. Αποφύγετε, αρχικά, τα αθλητικά, καθώς οι σόλες τους είναι συνήθως κατασκευασμένες από παχύ, άκαμπτο λάστιχο και το επάνω μέρος είναι συνήθως από χοντρό δέρμα ή καμβά, πράγμα που τα κάνει βαριά.

Επιπλέον, τα μωρά δεν πρέπει να φοράνε μπότες, γιορτινά παπούτσια με γλιστερές σόλες, μοκασίνια ή οτιδήποτε με ψηλό τακούνι.

Γενικά, το ιδανικό παπούτσι για το μικρό παιδί πρέπει να έχει εύκαμπτη σόλα και σταθερή υποστήριξη στην καμάρα του ποδιού. Τα κορδόνια ή το βέλκρο θα πρέπει να διατηρούν τη φτέρνα στη σωστή θέση και να αποτρέπουν το πόδι να γλιστρήσει μπροστά.

http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Designed By