προσφατα

Παιχνίδια με τα δάχτυλα για τα δάχτυλα

Είχαμε ενα θεματακι με τον μικρό. Επειδή μάλλον δεν ειχαν δυναμώσει τα νεύρα αρκετά, υπήρχν κάποιες υφές που ο μικρός δεν ήθελε καθολου να τις αγγίζει. Το νερό, την άμμο, την πλαστελίνη τα ζυμαρια γενικότερα και τα αυτοκόλλητα.

Οπότε έψαξα και βρηκα τρόπους να τον βοηθήσω σιγά σιγά να εξοικειωθεί με αυτές τις υφές.

Ξεκινήσαμε με το νερό. όσο περίεργο και αν φαίνεται ο μικρος δεν αγγιζε το νερό και φυσικά οταν κάνουμε μπανιο γίνεται ο κακός χαμός. Οπότε πήρα μια λεκανιτσα την γέμισα νερό και έριξα μέσα μπίλιες που ειναι και οι αγαπημένες του και ενα πλαστικό ποτήρι. Ο μικρός εβλεπε τις μπιλιες, ηθελε να τις πιασει αλλα είχε και το θεμα του. Του έδωσα οσο χρόνο ηθελε ενω εγω παραλληλα τις μαζευα απο τον πατο της λεκανης και τις εριχνα στο ποτηρι και παλι πισω....

Κάποια στιγμή δεν αντεξε. Βούτηξε το χέρι του και αρχισε να τις μαζευει. Αυτό ηταν !!! Απο τότε η λεκανη με το νερό ειναι το αγαπημενο μας παιχνίδι και η εξελιξη; οπου βρισκει βρυση να τρεχει ή όπου υπαρχει νερό ο μικρός χωνει μεσα τα χερια του. Μεχρι και Στην λεκανη της τουαλετας μια φορα που μου ξεφυγε... (μπλιαξ). Ειδικα το ψαρακι μας πρεπει να βλεπει εφιαλτες από τις τακτικές επισκέψεις του μικρου μεσα στο ενυδρείο :)

Με τις πλαστελίνες ήταν πιο ευκολο. Αφού δεν ηθελε να τις πιανει, εφτιαξα κι εγω μικρές μπάλες απο πλαστελίνη και του εδωσα να παίζει. Οι μπάλες είναι η αδυναμία μας οπότε παίζοντας μαζί τους εξοικειωθηκε και με την υφή. Σιγά σιγά θα κάνουμε και "πλάθω κουλουράκια" και ελπίζω να συνεργαστεί. Αλλιως θα το αφήσω για αργότερα. Δεν υπάρχει λόγος για πίεση....

Με τα αυτοκόλλητα έγινε πιο εύκολα απο οτι περίμενα. Μια μέρα κολλουσα κατι αυτοκόλλητα στο κρεβατι του. Με κοιτούσε και έδειξε ενδιαφέρον οπότε του έδωσα κι αυτού ένα να δω τι θα κάνει. Το πήρε με τα δάχτυλα και το κόλλησε μαζί με τα υπόλοιπα ! Απο τότε ότι αυτοκόλλητο πέφτει στα χέρια μας πηγαίνει και το κολλάει στο κρεβατι και εμπλουτίζει την έκθεση που έχει δημιουργηθεί εκεί. :)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Designed By