προσφατα

Το Μπιζζ

Μαζεύονται τα παιδιά και αποφασίζουν ποιος θα τα "φυλάει". Αυτός λοιπόν στέκεται σκυφτός και βάζει το δεξί του χέρι κάτω από την αριστερή του μασχάλη, κρατώντας την παλάμη ανοιχτή προς τα επάνω, ενώ με το αριστερό του χέρι κρατάει κλειστά τα μάτια του.
Οι άλλοι παίκτες στέκονται προς τα αριστερά του και ένας απ' αυτούς τον πλησιάζει, του χτυπάει την ανοιχτή παλάμη και ύστερα απομακρύνεται μαζί με τους άλλους. Όλοι χοροπηδούν γύρω του και στριφογυρίζουν το δάχτυλο τους φωνάζοντας "Μπιζζ!" όπως κάνει η μέλισσα. Το παιδί που τα φυλάει πρέπει να μαντέψει ποιος τον χτύπησε. Αν τον ανακαλύψει, τότε αυτός παίρνει τη θέση του, ενώ σε διαφορετική περίπτωση το παιχνίδι συνεχίζεται κατά τον ίδιο τρόπο.

http://psgg.gr/

Μαζεύονται τα παιδιά και αποφασίζουν ποιος θα τα “φυλάει”. Αυτός λοιπόν κάθεται σ’ ένα σκαμνί ή στέκει σκυφτός και βάζει το δεξί του χέρι κάτω από την αριστερή του μασχάλη, κρατώντας την παλάμη ανοιχτή προς τα επάνω, ενώ με το αριστερό του χέρι κρατάει κλειστά τα μάτια του. Οι άλλοι παίκτες στέκονται προς τ’ αριστερά του και ένας απ’ αυτούς τον πλησιάζει, του χτυπάει την ανοιχτή παλάμη και ύστερα απομακρύνεται μαζί με τους άλλους. Όλοι χοροπηδούν γύρω του και στρυφογυρίζουν το δάχτυλο τους φωνάζοντας “Μπιζζ!” όπως κάνει η μέλισσα. Αυτός που τα φυλάει πρέπει να μαντέψει ποιος τον χτύπησε. Αν τον ανακαλύψει, τότε αυτός παίρνει τη θέση του αλλιώς το παιχνίδι συνεχίζεται κατά τον ίδιο τρόπο.

http://ellas2.wordpress.com/

Μαζεύονταν πολλά παιδιά, έως και 15. Κάποιο απ' αυτά γυρνούσε την πλάτη του στα υπόλοιπα για να μην μπορεί να τα βλέπει. Στη συνέχεια, κάποιος «βαρούσε» (χτυπούσε) την ανοιχτή παλάμη τού γυρισμένου και εκείνος έπρεπε να βρει ποιος τον «βάρεσε».

http://www.rizovouni.gr/

(Ένα παιδί κάνει τη «μάνα» και κρύβει τα μάτια του μέσα στα χέρια του έχοντας πλάτη προς τα υπόλοιπα παιδιά. Κάποιος τον χτυπάει . Όλοι φωνάζουν "μπιζζζζ" κουνώντας τον δεξιό τους δείχτη σαν έντομο που πετάει. Η «μάνα» ανοίγει τα μάτια της και προσπαθεί να μαντέψει ποιος μπορεί να ήταν αυτός που τη χτύπησε. Αν το βρει κάνει αυτός τη «μάνα». Αν όχι συνέχιζε το ίδιο παιδί.)

Διαβάστε περισσότερα: http://tsirimpasi.webnode.com/news/%ce%bc%cf%80%ce%b9%ce%b6/

Παίζεται με πάνω από τρία παιδιά. Ένα παιδί κάνει τη μάνα και κλείνει τα μάτια του. Τα υπόλοιπα παιδιά το χτυπάνε και σηκώνοντας το χέρι τους φωνάζουν όλοι «μπιζ».

Η "μάνα" τότε ανοίγει τα μάτια και μαντεύει ποιό παιδί ήταν αυτό που τη χτύπησε. Αν το βρεί τότε εκείνο το παιδί κάνει τη «μάνα».

Αν όχι συνεχίζει το ίδιο παιδί.

http://www.mikrouli.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Designed By