προσφατα

Ένα , δύο, τρία κόκκινο φώς!!!

(Ένα παιδί κάνει τη «μάνα» και τα φυλάει στον τοίχο γυρισμένο. Τα υπόλοιπα παιδιά σχηματίζουν μια γραμμή πίσω μακριά της. Στο διάστημα που η μάνα απαγγέλει: «ένα, δύο, τρία κόκκινο φως», τα παιδιά μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και παίρνουν διάφορες στάσεις. Μόλις η «μάνα» σταματήσει, γυρίζει απότομα προς το μέρος των παιδιών, τα οποία πρέπει να ακινητοποιηθούν και να μείνουν ακίνητα σε όποια στάση είναι. Όποιος κουνηθεί καίγεται και βγαίνει απ’ το παιχνίδι. Το παιχνίδι επαναλαμβάνεται και κάθε φορά τα παιδιά προχωρούν προς τη «μάνα». Όταν φτάσουν πολύ κοντά της κάποιο παιδί μπορεί να την χτυπήσει στην πλάτη. Τότε η «μάνα» τρέχει και τα κυνηγάει ενώ εκείνα τρέχουν για να περάσουν τη γραμμή αφετηρίας. Αν κάποιο παιδί πιαστεί από τη «μάνα» πριν περάσει τη γραμμή τα φυλάει. Αν η «μάνα» δεν πιάσει κανένα παιδί τα φυλάει και πάλι.)

Διαβάστε περισσότερα: http://tsirimpasi.webnode.com/

Το παιδί που κάνει τη «μάνα» στέκεται γυρισμένο στον τοίχο, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά σχηματίζουν μια γραμμή αρκετά μέτρα μακριά του. Στο διάστημα που το παιδί λέει: «Ένα - δύο - τρία κόκκινο φως», τα παιδιά παίρνουν διάφορες στάσεις. Όταν η «μάνα» σταματήσει, γυρίζει προς το μέρος των παιδιών, που έχουν στο μεταξύ ακινητοποιηθεί. Αν κάποιο από τα παιδία το δεί η μάνα να κουνιέται, «καίγεται» και δεν παίζει άλλο.

Το παιχνίδι επαναλαμβάνεται μέχρι τη στιγμή που κάποιο παιδί θα πλησιάσει τη «μάνα» πολύ κοντά και θα τη χτυπήσει στον ώμο. Τότε όλα τα παιδιά αρχίζουν να τρέχουν, για να περάσουν τη γραμμή της αφετηρίας. Αν η μάνα πιάσει κάποιο παιδί πριν περάσει τη γραμμή, τότε τα «φυλάει» εκείνο. Αλλιώς, τα φυλάει όποιο παιδί περάσει τελευταίο τη γραμμή της αφετηρίας.

http://www.mikrouli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Designed By