προσφατα

Ο χορός του καπέλου

Είναι ένα παιχνίδι για όλους που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να πλησιάσουν το ένα το άλλο. Για να το παίξουμε χρειαζόμαστε μόνο ένα καπέλο, μουσική και καρέκλες, τόσες όσα είναι τα παιδιά που θα παίξουν.

-Τοποθετούμε τις καρέκλες έτσι ώστε να σχηματίζουν έναν κλειστό κύκλο με τις πλάτες προς τα μέσα. Πάνω σε μια καρέκλα βάζουμε το καπέλο.
-Ύστερα λέμε στα παιδιά να κάτσουν στις καρέκλες. Όποιο κάτσει στην καρέκλα με το καπέλο, το φοράει και ξεκινά πρώτο.
-Μόλις αρχίσει η μουσική βγάζει το καπέλο και το φοράει στο κεφάλι του διπλανού του, το οποίο συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο.
-Όταν σταματήσει η μουσική, το παιδί που φοράει το καπέλο ή το έχει στα χέρια του, χάνει και φεύγει έξω από τον κύκλο πέρνοντας μαζί και την καρέκλα του.
-Το παιδί που θα μείνει μόνο στο τέλος κερδίζει!

Αυτό το παιχνίδι είναι παραλλαγή του παιχνιδιού "μουσικές καρέκλες". Τα παιδιά μένουν στις καρέκλες και δεν τρέχουν γύρω γύρω, γι' αυτό και είναι κατάλληλο για αγόρια και κορίτσια όλων των ηλικιών. Είναι δε ιδανικό για γιορτές ή άλλες παρόμοιες συναντήσεις. Ο νικητής μπορεί να πάρει ένα βραβείο.

http://tomikrokaravi.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1?updated-max=2011-01-29T10:50:00%2B02:00&max-results=20&start=20&by-date=false

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Designed By