προσφατα

Στρατιωτάκια ακούνητα, ακίνητα κι αγέλαστα

Η ομάδα των παιδιών τα βγάζει για να δούνε ποιος τα φυλάει και αυτό στέκεται σε απόσταση με το πρόσωπο στον τοίχο λέγοντας: " Στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα και αγέλαστα". Μόλις αυτός γυρίσει προς τα παιδιά που βρίσκονται σε απόσταση πίσω απο την πλάτη του και κάνουν διάφορες κινήσεις πρέπει να μείνουν ακίνητα.
Εκείνος τότε θα περιδιαβεί ανάμεσά τους με σκοπό να τα κάνει να κουνηθούν ή να γελάσουν, χωρίς όμως να τ' ακουμπήσει. Αν κάποιος κουνηθεί τον βγάζει απο το παιγνίδι. Το ίδιο επαναλαμβάνεται μέχρι να μείνει ο τελευταίος, ο οποίος και καλείται να τα φυλάξει.

http://www.paidika.gr/


Τα παιδιά αποφασίζουν ποιος θα είναι ο Στρατηγός. Αυτός τα φυλάει και τα παιδιά κάθονται σε οριζόντια γραμμή πίσω του.

Λέει ο Στρατηγός:
"Στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα και αγέλαστα. Μέρα ή νύχτα;"

Όσο ο Στρατηγός λέει τη φράση, τα στρατιωτάκια παίρνουν μια αστεία στάση (π.χ. κάποιο παιδί μπορεί να έχει τα χέρια ψηλά ή να κάτσει στο ένα πόδι κτλ).
-Αν απαντήσουν "Νύχτα", σημαίνει ότι δεν έχουν πάρει ακόμα τη στάση που θέλουν, άρα ο Στρατηγός δεν μπορεί να τα επιθεωρήσει.
-Αν απαντήσουν "Μέρα", τότε ο Στρατηγός αρχίζει την επιθεώρηση. Πάει κοντά τους, προσπαθεί χωρίς να τα ακουμπήσει, να τα κάνει να γελάσουν ή να κουνηθούν.

Αν κάποιο παιδί γελάσει, μλήσει ή κουνηθεί, χάνει και κάθεται στην άκρη για να συνεχίσουν όσοι έμειναν.

Το παιχνίδι τελειώνει όταν ο Στρατηγός καταφέρει να βγάλει από το παιχνίδι όλα τα στρατιωτάκια.

Αυτό το παιχνίδι ήταν γνωστό κατά τους αρχαίους χρόνους με το όνομα "ακινητίνδα".


http://tomikrokaravi.blogspot.com/

Η ομάδα των παιδιών τα βγάζει για να δούνε ποιος τα φυλάει. Το παιδί που τα φυλάει στέκεται με το πρόσωπο στον τοίχο λέγοντας: " Στρατιωτάκια ακίνητα, αμίλητα και αγέλαστα".

Μόλις τελειώσει τη φράση αυτή, τα υπόλοιπα παιδιά που βρίσκονται σε απόσταση πίσω από την πλάτη του, κάνουν διάφορες κινήσεις, πρέπει να μείνουν ακίνητα.

Εκείνος τότε θα πάει ανάμεσα τους με σκοπό να τα κάνει να κουνηθούν ή να γελάσουν, χωρίς όμως να τ' ακουμπήσει. Αν κάποιο παιδί κουνηθεί τότε βγαίνει από το παιχνίδι. Το ίδιο επαναλαμβάνεται μέχρι να μείνει ο τελευταίος, ο οποίος και καλείται να τα φυλάξει.

http://www.mikrouli.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Designed By