προσφατα

Η εξέταση που δείχνει τις κληρονομικές ασθένειες στα βρέφη

Αιματολογικό τεστ υπόσχεται να δίνει απαντήσεις για τους κινδύνους που διατρέχει η υγεία ενός παιδιού προτού ακόμα αυτό έρθει στον κόσμο. Επιστήμονες από την Αμερική και το Χονγκ Κονγκ συνεργάζονται και παρουσιάζουν μια απλή μέθοδο κατά την οποία οι έγκυοι θα μπορούν να μάθουν το μελλοντικό ιστορικό υγείας του παιδιού τους κάνοντας μια απλή εξέταση αίματος.

Με τη βοήθεια της επαναστατικής μεθόδου οι επιστήμονες θα έχουν στα χέρια τους τον γενετικό χάρτη του εμβρύου, με αποτέλεσμα να μπορούν να προβλέψουν ποιες κληρονομικές ασθένειες μπορούν να προσβάλουν το παιδί στο μέλλον. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι ειδικοί που διεξήγαγαν την έρευνα, το πλάσμα αίματος της μητέρας είναι αυτό που κουβαλά το εμβρυϊκό γονιδίωμα, το οποίο προέρχεται μισό από τον πατέρα και μισό από τη μητέρα. Παλαιότερες έρευνες είχαν δείξει ότι μέρη του DNA ενός παιδιού πιθανότατα προέρχονταν από το αίμα της μητέρας.

Ετσι, τώρα που αποδείχτηκε ότι ολόκληρο το γονιδίωμα ενός εμβρύου βρίσκεται εκεί, τα μέλη της επιστημονικής ομάδας υποστηρίζουν ότι σύντομα με τη μέθοδο που προτείνουν θα μπορεί κανείς να ανιχνεύσει οποιαδήποτε ασθένεια μπορεί να κληρονομήσει το παιδί από τη μητέρα αλλά και τον πατέρα του.

http://espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=1&catid=8&artid=1301634&pg=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Designed By