προσφατα

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

Μια εικαστική περιπέτεια με όχημα την τεχνολογία
Στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ λειτουργεί για 2η συνεχή χρονιά, εργαστήρι εικαστικών τεχνών με θέμα τις τηλεπικοινωνίες, για παιδιά ηλικίας 5-10 ετών. Το πρόγραμμα απευθύνεται τόσο σε σχολικές ομάδες, όσο και σε μεμονωμένους επισκέπτες (παιδιά & γονείς).
Η εμπειρία στο Μουσείο περιλαμβάνει τη γνωριμία των παιδιών με το επιλεγμένο θέμα του εργαστηρίου, μέσα από μία ημίωρη στοχευμένη ξενάγηση που έχει ως στόχο τη γνωριμία των παιδιών με τα εκθέματα και την απόκτηση εμπειριών και ερεθισμάτων, για την επίτευξη της εικαστικής έκφρασης και δημιουργίας. Σκοπός του εργαστηρίου είναι η ιχνηλάτιση της πορείας της τεχνολογίας των τηλεπικοινωνιών και η μετάπλασή της σε Τέχνη. Στο εικαστικό εργαστήριο του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών, φτερωτοί άγγελοι, ταχυδρομικά περιστέρια, φρυκτωρίες, μορσικοί τηλέγραφοι, κινητά τηλέφωνα, τηλεφωνικοί θάλαμοι & δορυφόροι μεταφέρουν μηνύματα αγάπης, εορταστικά, έως πολεμικά ανακοινωθέντα από το μέτωπο. Στο εργαστήρι, επίσης, τα παιδιά φτιάχνουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και πασχαλινές λαμπάδες με τηλεπικοινωνιακές πινελιές, ενώ συμμετέχουν στους εορτασμούς για τις τηλεπικοινωνίες και τα μουσεία, με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Όλα αυτά γίνονται σ’ ένα εργαστήρι όπου κυριαρχεί ο πειραματισμός με υλικά και τεχνικές, η συνεργασία, καθώς και η ατομική εικαστική έκφραση.

Το πρόγραμμα προσφέρεται δ ω ρ ε ά ν.

Info:
ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΟΤΕ Πρωτέως 25, Ν. Κηφισιά

Μαθήματα:
Για σχολικές ομάδες: Τρίτη & Τετάρτη 11.00π.μ.-12.30μ.μ.

Για μεμονωμένους επισκέπτες: Σαββατοκύριακα σύμφωνα με το πρόγραμμα: 11.00π.μ.-12.30μ.μ, καθώς και Τρίτη & Τετάρτη 28 & 29 Δεκεμβρίου 2010.

Ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά μάθημα είναι 25.

Απαιτείται έγκαιρη κράτηση για τη συμμετοχή. Τηρείται σειρά προτεραιότητας, ℡210-6201899 & 210-6201999, ote-museum@ote.gr

Περισσότερες πληροφορίες και πρόγραμμα:
http://1grpe.kyk.sch.gr/programma%20mouseio%20OTE.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Designed By