προσφατα

Σαπουνόφουσκες

Νομίζω οτι είναι το πιο φτηνό, το πιο διασκεδαστικό, και το πιο κοινώς αποδεκτό παιχνίδι από ολα αυτα που υπάρχουν. Πόσες φορές δεν εχετε δει παιδια να τρέχουν σαν μαγεμένα πίσω απο τις σαπουνόφουσκες που φτιαχνει κάποιος; Γέλια, τρεξίματα, μαλώματα ποιος θα πετύχει τις πιο πολλες...

Όπως τα περισσότερα παιχνίδια, έτσι και οι σαπουνόφουσκες προσφέρουν κι αυτές την συμβολή τους στην ανάπτυξη του παιδιου. Μπορείτε να τις χρησιμοποιησετε σε αρκετα μικρη ηλικια, φυσικα σε αποσταση ασφαλειας απο το μηνών παιδάκι σας για να δειτε κατα πόσο συγκεντρώνει και γυμνάζει το βλέμμα του, ακολουθώντας την πορεία της καθε σαπουνόφουσκας. Στα μεγαλύτερα παιδάκια εκτός απο την διασκέδαση που τους προσφέρει αυτο το παιχνίδι, τα βοηθάει στον συντονισμό χέρι - μάτι αλλά και στην αδρή κινητικότητα, μέσω του τρεξίματος και του κυνηγιου.Το www.lovebaby.gr προτείνει :

Συνταγή για απλές σαπουνόφουσκες
1 κ.σ. υγρό σαπούνι πιάτων
1 φλιτζάνι νερό

Μαγικές σαπουνόφουσκες
1 κ.σ. γλυκερίνη
2 κ.σ. υγρό σαπούνι πιάτων
1 φλιτζάνι νερό

Γλυκές σαπουνόφουσκες
1 κ.σ. ζάχαρη ή μέλι
2 κ.σ. υγρό σαπούνι πιάτων
1 φλιτζάνι νερό

Χρωματιστές σαπουνόφουσκες
1 κούπα νερό όπου μέσα έχει διαλύσει χρωματιστή τέμπερα
2 κ.σ. υγρό σαπούνι πιάτων

Μικρά μυστικά για ...πετυχημένες σαπουνόφουσκες
Αναμείξτε τα υλικά σας, μία ημέρα πριν τις χρησιμοποιήσετε και κρατήστε τα φυλαγμένα σε ένα πλαστικό παγουράκι στο ψυγείο.
Η γλυκερίνη θα τις κάνει μεγαλύτερες και να κρατούν περισσότερο. Είναι πάμφθηνη και μπορείτε να τη βρείτε σε φαρμακεία.
Οι χρωματιστές σαπουνόφουρσκες μπορεί να δημιουργήσουν μπέρδεμα. Σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιήσατε χρώματα υδατοδιαλυτά που φεύγουν εύκολα με το νερό.

Το www.infokids.gr προτείνει :

Υγρό για μεγάλες σαπουνόφουσκες
1/4 της κούπας υγρό σαπούνι για τα πιάτα
1/2 κούπα νερό
3 κουταλιές της σούπας γλυκερίνη (προμηθευτείτε την από τον φαρμακείο)

Υγρό για απλές σαπουνόφουσκες
6 κούπες νερό
2 κούπες υγρό σαπούνι για τα πιάτα
3/4 της κούπας σιρόπι γλυκόζης (θα την προμηθευτείτε στο σούπερ μάρκετ)

Έχοντας συγκεντρώσει τα απαραίτητα υλικά, ανάλογα με τις σαπουνόφουσκες της επιλογής σας, προχωράτε στη διαδικασία της ετοιμασίας. Ανακατέψτε τα υγρά της συνταγής που έχετε επιλέξει τουλάχιστον μία μέρα πρίν τα χρησιμοποιήσετε. Τοποθετήστε το υγρό σε ένα μεγάλο μπολ ή σε κάποιο μπουκαλάκι, βάλτε μέσα τα σχήματα και κουνήστε τα στον αέρα έτσι ώστε να γίνουν οι σαπουνόφουσκες. Το υγρό που σας περίσσεψε, φυλάξτε το σε ένα μπουκαλάκι με πώμα για μελλοντική χρήση.

Εάν για κάποιο λόγο χάσατε ή δεν έχετε τα σύνεργα που κάνουν τις σαπουνόφουσκες να παίρνουν σχήμα μην αγχώνεστε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικά καλαμάκια, συρμάτινες κρεμάστρες που θα τις ενώσετε σε σχήμα κύκλου, καθαριστικά πίπας.

Βιβλία για το θέμα μας:
Οι χρωματιστές σαπουνόφουσκες της Ρόζυ-Ροζ
Σοφία Μαντουβάλου
Εικόνες: Αντρέας Καράμπελας

Η μεγάλη αγάπη της Ρόζυ-Ροζ είναι οι σαπουνόφουσκες και σε κάθε ευκαιρία γεμίζει όλη την πόλη με αυτές. Ετοιμάζει ένα τρελό-τρελό πάρτι με σαπουνόφουσκες για τους φίλους και με όλα τα καμώματά της θα τους ξετρελάνει όλους.

ISBN: 960-03-1200-1
Σκληρό εξώφυλλο
σελ. 44
εκδόσεις Καστανιώτη

Περισσότερα θέματα εργοθεραπείας ==> http://myergotherapy.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Designed By