προσφατα

Πασχαλινά βιβλία

Το αυγό λαγός

Έτος έκδοσης: 2004
Συγγραφέας: ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ, ΣΟΦΙΑ

ΕΠΑΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ
Εικονογράφηση: Αντρέας Καράμπελας
(σελ.: 32)

Γιατί η πασχαλίτσα ζωγράφισε το αυγό; Γιατί η αλεπού κυνηγάει τα αυτοκίνητα; Πώς το αυγό έγινε λαγός;
Η Σοφία Μαντουβάλου μας διηγείται την πιο ευφάνταστη και χιουμοριστική πασχαλινή ιστορία και ο Αντρέας Καράμπελας την γεμίζει υπέροχες ζωγραφιές.

εκδόσεις Κέδρος


ΒΑΦΟΥΜΕ ΑΥΓΑ, ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΠΑΣΧΑΛΙΑ!
ΣΟΦΙΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥ

Ημ. Έκδοσης: 02/2011
Σελίδες: 56
Εικονογράφος: Αλεξάνδρου Μάρω

Μια αξέχαστη εμπειρία περίμενε αυτό το Πάσχα τη Νεφέλη και το μικρό της αδελφό, τον Αλέξανδρο. Θα έβαφαν οι ίδιοι τα πασχαλινά αυγά με τη βοήθεια της γιαγιάς, της μαμάς, του μπαμπά και της θεία Έφης, που ήταν και ζωγράφος! Πόσα πράγματα έμαθαν για το βάψιμο των αυγών, τι όμορφα χρώματα και συνδυασμούς χρωμάτων έφτιαξαν! Καθένας στην οικογένεια είχε να τους πει ένα μυστικό για τη βαφή των αυγών και όταν τέλειωσαν και τα ταίριαξαν μέσα στο καλαθάκι είπαν ευχαριστημένα: «Βάψαμε αυγά, καλή μας Πασχαλιά!»

εκδόσεις Ψυχογιός

"Το μαγικό πασχαλιάτικο αβγό"

Ιβάνοβα Κίτσκα - (Κίκα)

Εικονογράφηση: Georgiev Stefan

Κάποτε, στην άκρη ενός χωριού, υπήρχε ένα φτωχικό σπίτι. Εκεί έμενε η Θεοδώρα με την άρρωστη μητέρα της. Η Θεοδώρα ήταν ένα ευαίσθητο παιδί, με καστανά μαλλιά και μάτια με μακριές βλεφαρίδες. Όλα πήγαιναν καλά, μέχρι που μια μέρα ο πατέρας της έφυγε για δουλειά σε μια μακρινή, ξένη πόλη και σπάνια μάθαιναν νέα του. Σύντομα, από τις πολλές φροντίδες και τη δουλειά, η μητέρα της αρρώστησε βαριά και ένα πρωί δεν μπόρεσε να σηκωθεί από το κρεβάτι. (..)

εκδόσεις Λιβάνη

Το τσουρεκόσπιτο
Συγγραφέας: ΚΑΣΣΑΡΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ

(από 9 ετών, μυθιστόρημα)
Ο κυρ Αλούπης, νιώθοντας το χρόνο να τον τραβάει απ’ το μανίκι –Γρήγορα, γρήγορα! Μην κάθεσαι!-, σήκωσε στα χέρια του το τσουρεκόσπιτο και το επιθεώρησε από όλες τις πλευρές. Απορροφημένος όπως ήταν, δεν άκουσε ένα δειλό χτύπο, τακ, τακ, τακ, στην πόρτα και, αφού βεβαιώθηκε για τις τελευταίες λεπτομέρειες, ακούμπησε το τσουρεκόσπιτο με προσοχή πάνω στο μακρύ ξύλινο φτυάρι του φούρνου. Αυτή τη φορά θα πετύχει, σκέφτηκε, και, αφού ετοιμάστηκε για ύπνο, έσβησε το φως να κοιμηθεί. Ήταν ήσυχος. Ούτε καν περνούσε από το μυαλό του η σκέψη ότι σε λίγο όλα θα ανατρέπονταν από την παρουσία ενός απρόσμενου και πολύ περίεργου επισκέπτη. Μια τρυφερή πασχαλινή ιστορία για μικρούς και μεγάλους.


εκδόσεις Κέδρος

Πασχαλινά ζωάκια

Μεταφραστής : Γκορτζή Εύα
Εικονογράφος : Χούφεν Ρεγγίνα
Κειμενογράφος : Μόσνερ Μάικε


Δύο βιβλία από χαρτόνι με αφή, για να αγγίξουν τα παιδιά τις πολύχρωμες πασχαλινές φιγούρες και να διαβάσουν δύο μικρές ιστοριούλες το φετινό Πάσχα!

Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί:

- Πασχαλινά αυγά


Εκδότης : ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ


Το πρώτο μου πασχαλινό βιβλίο
Για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Συγγραφέας: Κανελλόπουλος Γρηγόρης, Ελένη Έλενα
Εικονογράφος: Κουτσογιαννόπουλος Δαυίδ Δημήτρης"Το πρώτο μου πασχαλινό βιβλίο" είναι ένα βιβλίο γεμάτο πρωτότυπες πασχαλινές ασκήσεις, Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, γονείς και εκπαιδευτικούς . Στόχος του είναι να βοηθήσει τα παιδιά να εξασκήσουν δεξιότητες ανάγνωσης, γραφής και μαθηματικών μέσα από ευχάριστο, δημιουργικό και βιωματικό τρόπο και να αξιοποιήσουν χαρούμενα και δημιουργικά το χρόνο τους.
Μέσα από τις σελίδες του, τα παιδιά μαθαίνουν τα ήθη και τα έθιμα της μεγάλης αυτής γιορτής της χριστιανοσύνης και έτσι έρχονται σε επαφή με την πλούσια ελληνική παράδοση. Συγκεκριμένα, φτιάχνουν το χαρταετό, γνωρίζουν την κυρά-Σαρακοστή, πλάθουν και ζωγραφίζουν λαζαράκια, ανακαλύπτουν τα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας, στολίζουν και ζωγραφίζουν πασχαλινά αυγά και παίζουν πασχαλινά παιχνίδια


Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Designed By