προσφατα

Και στα αγόρια το εμβόλιο για τον καρκίνο του τραχήλου

«Ναι» στον εμβολιασμό αγοριών και νέων αντρών με το εμβόλιο που προφυλάσσει από τον καρκίνο του τραχήλου λένε οι επιστήμονες. Το ίδιο θήλωμα που προκαλεί καρκίνο στον τράχηλο εντοπίζεται σε μεγάλο ποσοστό του ανδρικού πληθυσμού, απειλώντας τον με άλλες μορφές της νόσου.

Ετσι, όχι μόνο κινδυνεύουν οι ίδιοι να εμφανίσουν κάποιες μορφές καρκίνου, αλλά αυξάνονται οι πιθανότητες να μεταδώσουν και στις συντρόφους τους τον ιό αν κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις. Αυτό σημαίνει πως οι γυναίκες παρουσιάζουν υψηλότερο κίνδυνο να νοσήσουν.

Αμερικανοί επιστήμονες κατόπιν έρευνας προειδοποιούν ότι καλό θα ήταν ο εμβολιασμός κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων, ο οποίος ήδη γίνεται σε κορίτσια και νεαρές γυναίκες, να γίνεται και στα αγόρια, καθώς οι μισοί άνδρες που συμμετείχαν στην έρευνα έφεραν τον ιό HPV.

Η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που διεξήγαγε τη σχετική μελέτη στο Ινστιτούτο Ερευνών της Φλόριντα, Αννα Τζουλιάνο εξηγεί επίσης ότι οι γυναίκες μεγαλώνοντας έχουν περισσότερες πιθανότητες να απαλλαγούν από μια μόλυνση του HPV, ενώ ο ανδρικός οργανισμός δεν παρουσιάζει τις ίδιες ικανότητες.

Αλλωστε, ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων, όπως αναφέρουν μέλη της επιστημονικής κοινότητας, συνδέεται επίσης με τον καρκίνο του εγκεφάλου, του πρωκτού και του λαιμού. Ο εμβολιασμός, λοιπόν, και των ανδρών μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη των εν λόγω μορφών καρκίνου.

http://espressonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Designed By